RUSKI PSIHOLOG JE IZDVOJIO OVA IMENA, A SRBI IH NON STOP DAJU DECI: Smatra se da donose sreću

Lepote Srbije

18:00

Zanimljivosti 0

Ruski psiholog izdvojio je 6 imena za dečake i devojčice koja su pravi magnet za sreću.

RUSKI PSIHOLOG JE IZDVOJIO OVA IMENA, A SRBI IH NON STOP DAJU DECI: Smatra se da donose sreću
Shutterstock

Mnogi tvrde da ime koje nosimo može da nam obeleži sudbinu, pa je važno da dobro razmislite o imenu koje birate za svoju bebu. Psiholog Olga Romanov iz Rusije izdvojila je osam prelepih imena za bebe koja donose sreću u životu.

Olga je izdvojila muška i ženska imena koja, po njenom mišljenju, sadrže posebnu moć i donose sreću.

RUSKI PSIHOLOG JE IZDVOJIO OVA IMENA, A SRBI IH NON STOP DAJU DECI: Smatra se da donose sreću Shutterstock

Muška imena koja donose sreću

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Kada se dečak rodi u porodici, roditelji ga vide kao pravog muškarca – hrabrog, odlučnog, ljubaznog i snažnog. Da bi se ove osobine razvile kod deteta, psiholog savetuje da ga nazovete imenom koje nosi energiju plemenitosti i pobede.

Aleksandar

Aleksandar je ‘branilac’. On je snažan, ljubazan i plemenit sin. Dečaci sa ovim imenom uživaju nesporni autoritet među vršnjacima, a kada postanu odrasli muškarci – među ženama.

Vasilije

Vasilije u prevodu sa starogrčkog znači ‘carski’ ili ‘car’. Dečaci sa ovim imenom imaju vrlo snažan karakter, a poznati su po svojoj strpljivosti. Aktivni su, društveni i retko im je dosadno. Čak i u detinjstvu Vasilije više voli da preuzme inicijativu u svoje ruke i postigne svoje ciljeve. A odrasli muškarci sa ovim imenom poznati su po besprekornom moralnom ponašanju.

deca Shutterstock

Vladimir

Istoričari još nisu odlučili odakle potiče koren ovog imena. Postoje dve teorije: da je starogermansko i staroslovensko ime. Značenje imena je ‘onaj koji vlada svetom’. Dečaci sa ovim imenom su obično društveno aktivni. A odrasli Vladimir je snažan vođa, čija mišljenja slušaju oni koji ih okružuju.

Ženska imena koja donose sreću

Mnoga ženska imena nose koren muškog imena, čije se značenje i karakteristike takođe ogledaju u sudbini njegovog vlasnika. Ali želite da vaša devojčica bude srećna, nežna i ženstvena u budućnsoti, evo koja imena će joj pomoći da postane upravo takva.

Anastasija

Žensko ime Anastasija u prevodu znači ‘besmrtna’ ili ‘vraćena u život’. Muško ime Anastas, od kojeg Anastasija potiče, danas je zaboravljeno. Ali žensko je postalo veoma popularno. Devojčica sa takvim imenom moći će da savlada sve poteškoće i iskušenja, koja joj se nađu na životnom putu, sa velikim osmehom. Odrasla Anastasija je snažna žena koja istovremeno ostaje nežna i puna ljubavi. Takođe, divna je majka!

RUSKI PSIHOLOG JE IZDVOJIO OVA IMENA, A SRBI IH NON STOP DAJU DECI: Smatra se da donose sreću Shutterstock

Marija

Ime Marija u prevodu sa hebrejskog znači dama ‘dama’. Po izgledu se može činiti da Mariju u životu prati apsolutna sreća, koju joj je sudbina poklonila. Međutim, ako dobro pogledate, postaje jasno da je cela stvar u tome što Marija sama kontroliše svoju sudbinu. Veoma je vesela, razigrana i energična. Takva devojka može naći rešenje za bilo koji problem.

Viktorija

Žensko ime Viktorija znači – ‘pobeda’. To znači da će se u životu male Viktorije, ali i odrasle žene, nizati pobede u svim sferama, ljubavi, karijeri, sportu – u svemu, šta god radila!

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading