ZA OVAJ TALENAT POSTOJI I SVETSKI REKORD Jovan se ovih dana priprema za obaranje istog, pročitajte o čemu je reč (FOTO/VIDEO)

Lepote Srbije

19:00

Zanimljivosti 0

Nekima je teško da reč otorinolaringologija otkucaju kao ja sad, a kamoli izgovore i to unatraške. Jovan je genijalac kome to ide ko od šale.

ZA OVAJ TALENAT POSTOJI I SVETSKI REKORD Jovan se ovih dana priprema za obaranje istog, pročitajte o čemu je reč (FOTO/VIDEO)
FOTO:RINA

Jovan Jeremić iz Ivanjice jedan je od onih retkih ljudi na svetu koji može kao od šale i bez i najmanje greške da priča, peva i recituje unazad. Ovaj mladić shvatio je da ima ovaj neobičan talenat kad je imao 15 godina, a sada kao student u Beogradu mnogi drugari ga pitaju da im otkrije svoju tajnu. Ali, ipak čuva je za sebe.

- Zanimalo ih je kako to radim, koja je tajna, pa sam im čitao delove iz knjige unazad, ali i pevao neke popularne pesme. Pored toga što mogu da izgovaram reči unazad na maternjem jeziku, problem mi ne predstavljaju ni strani jezici. Unazad znam da govorim na engleskom i francuskom, ali ni drugi strani jezici mi nisu problem, samo ako dobro čujem glasove u rečenici - rekao je Jovan za RINU.

FOTO:RINA
 

Da ima ovaj talenat otkrio je sasvim slučajno, kada je jedno veče dok je ležao u sobi sve nazive stvari koje su se tu nalazile krenuo da izgovaram kontra i bez problema je uspeo. Ovome tada nije pridavao puno značaja, ali kad se slična situacija ponovila i sledeće veče odlučio je da kaže roditeljima.

- Prvo smo mislili da se šali, da je to navežbao, ali onda sam mu na papiru napisao reč – otorinolaringologija koja je u svakom smislu teška za izgovor i kad nam je to rekao iz cuga shvatili smo da zaista ima talenata - kaže Jovanov otac Rade Jeremić.

- Došao je i rekao da to može, bili smo malo nepoverljivi, ali smo shvatili da se ne šali i da može to da radi - reči su njegove majke Biljane.

Za ovaj talenat postoji i svetski rekord, a Jovan se ovih dana priprema za obaranje Ginisovog rekorda, a posle Nove godine znaće se da li je ovaj mladić iz Ivanjice postao najbolji na svetu.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading