Jeo kilogram pečenja u cugu, a sada samo 200 grama: Za godinu dana nestalo pola čoveka - Marko je sada vetar u leđa svima koji vode tešku borbu sa kilogramima
Zamislite da u godinu dana izgubite više od polovine svoje telesne mase. Ne zbog trenda, već zbog zdravlja i borbe za novi život. Naime, Marko Toroman iz sela Gornja Gorevnica, nedaleko od Čačka, za samo godinu dana izgubio je više od polovine svoje telesne mase. U bukvalnom smislu, pola čoveka više nema.
Kada je telesna težina počela ozbiljno da mu narušava zdravlje, doneo je odluku da uradi operaciju smanjenja želuca u renomiranoj klinici u Turskoj.
Koliko mu se život promenio iz korena najbolje pokazuje činjenica da je nekada bez problema mogao da pojede i do kilogram čačanskog pečenja, uz sve dodatke i nezaobilaznu „nogicu” za dezert. Danas su mu dovoljna svega tri parčeta.
- Vruće čačansko pečenje i hladno pivo sada su prošlost. Došao sam do kilaže koju nisam mogao da smanjim ni dijetama ni fizičkom aktivnošću. Operacija je bila neizbežna, ali oporavak, to je bila prava borba. U pravom smislu reči, polovine mene više nema, sa 156 kilograma, došao sam na 78. Jedan ceo Marko manje, kaže kroz osmeh ovaj mladić za RINU.
Ugostiteljka Nataša Krsmanović iz pečenjare „Rapo” u Trbušanima potvrđuje promenu.
- Danas dolazi isti Marko, ali kao novi čovek. Ranije je naručivao i po 800 grama pečenja, a sada 250 do 300 grama mu je sasvim dovoljno.”
Marko danas ističe da mu tri parčeta pečenja mirišu bolje nego ranije, jer je naučio da osluškuje svoje telo i da više ne robuje navikama.
- Kako mi je rekao doktor koji me je operisao - slušaj svoj želudac, on ti priča. Nema više ono: Dok ne ostane, ne bi dosta. Danas sam novi ja i od tri parčeta, jedno i po mi je sasvim dovoljno.”
Oporavak je bio ključan deo procesa, uz podršku stručnog tima i trenera.
Rina
- Zahvalan sam Irmi Katipoglu, mojoj osobi od poverenja, preko koje sam došao do dr. Onura Keslera i njegovog tima u Turskoj. Trener Matija Gojgić je vodio moj fizički oporavak od prvih koraka na traci do danas, kada radim viseće trbušnjake. Hvala i lekarima sa KBC Bežanijska kosa, posebno doktorkama Mirjani Cvetković i Slobodanki Crevar Marinović, kao i divnom osoblju koje već godinama prati moje zdravstveno stanje, dodaje Marko.
Ipak, ovaj mladi Čačanin ne zaboravlja ni podršku porodice.
- Bili su mi oslonac u svakom trenutku. Njihova vera u mene me je gurala napred.”
Dodaje i da ga sada i mediji „obavezuju” da ostane na zdravom putu.
- Ko želi više informacija o operaciji ili oporavku, može mi pisati na društvenim mrežama – rado ću podeliti sve što znam. Ako nekome pomogne moje iskustvo, vredelo je.”
Marko Toroman je primer da promena nije laka, ali je moguća kada se volja i stručna pomoć ukrste.
Od kilograma čačanskog pečenja do tri zalogaja, ali uz to dolaze zdravlje, lakoća, osmeh i nova radost življenja. Jer kada pola čoveka nestane, prav, celovit i snažan čovek, tek tada živi zdrav život.
OVU SU NAJSLAVNIJE BITKE SRPSKE VOJSKE U ISTORIJI: Srbi su pokazali hrabrost, junaštvo i želju za pobedom!
Neke bitke su dobili, neke su gubili, a iz svake su se rađali mitovi i imena velikih Srba
ČUDO NA IMANJU KNEZA MILOŠA, MOLITVOM SKIDAJU LJUDE S RAKIJE! Ušli smo na imanje gde su Srbi prevarili svog vladara
Crkva u Grošnici nadomak Bajčetine krije mnoge tajne
TRAVAR MIRKO OTKRIVA ČIME SU SE NAŠI PRECI LEČILI: Samo Srbi 1 PIĆE koriste i kao LEK i kao SREDSTVO za ČIŠĆENJE!
Mirko tvrdi da za svaku boljku postoji i travka, otkriva kako su se naši stari lečili i bili zdravi kao dren
ZNATE LI KO JE BIO PRVI SRPSKI TAJNI AGENT? Knjaz Miloš ga oslovljavao sa "BRATE" i slao na ŠPIJUNSKE MISIJE!
Ovo je prvi srpski tajni agent: Knjaz Miloš oslovljavao ga je sa “brate”, a rekvizit u stilu Džejms Bonda i danas stoji izložen u Takovu
VREME JE ZA BOŽIĆNU ZVEZDU: Kako se neguje najpoznatija praznična biljka?
Poinsetija ili biljka koja je u narodu poznata kao "božićna zvezda" je višegodišnja biljka poreklom iz Meksika.
Komentari(0)