SRBIJA NA PRVOM MESTU: Poznati Jutjuber napravio listu omiljenih evropskih država (FOTO)

10:00

Turizam 0

Svetski poznat američki Jutjuber Dru Binski sastavio je spisak omiljenih evropskih zemalja, a Srbija zauzela je prvo mesto! Konkurencija je bila jaka, a naša zemlja se za ovu titulu borila sa još 48 država Evrope.

SRBIJA NA PRVOM MESTU: Poznati Jutjuber napravio listu omiljenih evropskih država (FOTO)
Shutterstock

Dru Binski, planetarno popularni travel bloger poreklom iz Sjedinjenih Američkih Država podelio je na svom nalogu na društvenoj mreži Instagram spisak omiljenih evropskih destinacija. NJegov video-snimak izazvao je buru reakcija i odmah korisnike ove platforme podelio u dva tabora: na one kojima nije jasno čime je to Srbija zaslužila da se nađe na samom vrhu liste i one koji se apsolutno slažu sa mišljenjem influensera koji je posetio svaku zemlju na svetu i koga na Instagramu prati više od milion, a sumarno na svim platformama - čak 12 miliona korisnika.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Drew Binsky (@drewbinsky)

Kriterijum za ocenjivanje je lični doživljaj zemlje

Binski se, kada je reč o ocenjivanju evropskih destinacija, vodio ličnim doživljajem tokom putovanja, pa se stoga može zaključiti da su ga Srbija i srpski narod potpuno očarali. Ovo nimalo ne iznenađuje - naša zemlja ima bogatu istoriju, još bogatiji noćni život, a važi i za gastronomski raj. Šta je od ovoga posebno dojmilo američkog influensera se ne zna, ali je opšti utisak sasvim jasan. Odmah iza Srbije na spisku se našla Češka, dok je visoko treće mesto zauzela Španija. TOP 5 "zatvaraju" Gruzija i Portugal, a slede ih Rumunija, Ukrajina, Holandija, Nemačka i Austrija.

Rang lista izazvala buru reakcija na Instagramu i TikToku

Međutim, korisnici Instagrama su, u najmanju ruku, bili iznenađeni ovakvom rang listom koja je za manje od 24 časa sakupila preko milion i po pregleda, ponajviše jer Binski nije jasno naveo šta je to što ga je u svakoj od država oduševilo. Bilo je onih koji su njegovo mišljenje delili, navodeći kako je srpski narod poznat po svom gostoprimstvu, ali je bilo i onih koji svoje nezadovoljstvo vrlo jasno izneli na prostorima te platforme. Negativni komentari nisu se odnosili samo na Srbiju: jedan korisnik je ispod iste objeve (ali na TikToku) napisao kako su Ukrajina, Portugal i Irska nezasluženo na tako visokim pozicija

RT

Tagovi:

Komentari(0)

Loading