Ova banja leči reumu i bolesti očiju! Cene smeštaja oko 2.000 dinara: Posebna je po jezeru koje oduzima dah

Lepote Srbije

11:00

Turizam 0

Radaljska Banja smeštena je u zapadnoj Srbiji, na severnim padinama planine Boranje. Najpoznatija je po lečenju reumatizma i oboljenja očiju. Udaljena je nekoliko kilometara od Malog Zvornika, a oko 3 kilometra od mesta Radalj. U banji se nalazi i veštačko Radaljsko jezero.

radaljska banja
Printscreen/Instagram

Radaljska Banja okružena je fenomenalnom prirodom, bogata je masivnim šumama bukve i četinara. Radaljsko jezero nalazi se u sklopu banji i smešteno je u gustoj šumi okruženo netaknutom prirodom. Ova banja predstavlja pravu oazu mira.

Radaljska Banja nalazi se i nedaleko od Loznice, od ovog grada udaljena je svega 26 kilometara.

Cene smeštaja u Radaljskoj Banji

Smeštaj u Radaljskoj banji i njenoj okolini veoma je pristupačan. Cene apartmana kreću se od 18 evra. Upravo jedan po toj ceni pronašli so kod same Radaljske Banje. Ovaj objekat ima jednu spavaću sobu, kuhinju sa trpezarijom, takođe ovaj smeštaj nudi i vrt. Korišćenje interneta i parkinga je besplatno, a apartmani imaju i balkon.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Drugi apartman koji smo pronašli ima spavaću sobu, dnevni boravak, kupatilo. Cena ovog smeštaja je 24 evra, a doručak je uključen u cenu. Apartman poseduje privatni parking, mogućnost korišćenja interneta. Terasa ima pogled na jezero.

Nešto veći apartman pronašli smo i po malo većoj ceni. U apartmanu se nalaze spavaća soba, velika dnevna soba, kupatilo, kuhinja i trpezarija. Apartman ima izlaz na dvorište, ako imate decu ovo će biti idealan izbor za vas. Dostupna je i usluga iznajmljivanja bicikala. Cena ovog apartmana iznosi 33 evra.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Darko Bajic (@darkobajic)

Radaljska banja i lekovitost njenih voda

Prva analiza mineralnih voda Radaljske banje obavljena je krajem 1980. godine, a kasnija ispitivanja pokazuju da lekovite vode Radaljske banje pomažu u lečenju mnogih bolesti, kao što su:

Zapaljenskih reumatizama
Reumatskog artritisa
Degenerativnog reumatizma
Artroza i spondiloza
Vanzglobnog reumatizma svih oblika
Behterovljeve bolesti

Lekovite vode pripadaju grupi alkalnih sumporovitih hipotermi. Pored sumporovite vode, banja poseduje i poseban izvor čija voda povoljno utiče na oči, uklanjajući očnu mrenu i posledice retinopatije diabetike, istovremeno delujući na poboljšanje vida kod zdravih osoba. Takođe, voda se može piti, pri čemu pomaže u regulisanju nivoa šećera u krvi kod dijabetičara.

Komentari(0)

Loading