NEVEROVATNO Kinezi prelaze hiljade kilometara da vide ovo mesto u Srbiji! (FOTO)

19:00

Turizam 0

Bajina Bašta – Saradnja Srbije i Kine je odlična, a da su to dve prijateljske zemlje najbolje pokazuje i poseta kineskog predsedika srpskoj prestonici. Ipak, nije samo Si Đinping oduševljen našom zemljom, već i hiljade i hiljade turista koji svake godine stižu iz Kine. Jedna od nezaobilaznih tački na njihovoj mapi je opština Bajina Bašta i to zbog kućice na Drini koja je za njih prava atakcija.

kućica na Drini
Foto: Rina

Upravo zbog kućice na Drini broj kineksih turista zadnjih nekoliko godina se udvostručio. Nema te grupe turista sa istoka koja nije poželela da vidi, kako oni kažu, ovo srpsko čudo prirode.

Ovo je fenomenalno, kućicu sam videla samo na slici i poželala sam da je posetim uživo. Pokrenula sam prijatelje i stigli smo u Srbiju, a prva destinacija bila nam je upravo Bajina Bašta”, rekla je Lin iz Kine za RINU.

Gostima iz daleke Kine uopšte nije jasno kako usred reke, na kamenu može da se napravi kućica.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Oduševljena sam kad vidim kako stoji, sve mislim da je pitanje trenutka kad će se srušiti, ali ona traje godinama i definitivno je stabilna”, rekla je Sami.

Kućica na Drini je od kolibe za odmor postala svetski hit, a svoju popularnost stekla je zahvaljujući mađarskom fotografu Ireni Beker, koja je učestvujući na foto-safariju uhvatila odličan kadar, fenomenalno svetlo i najlepšu sliku sa Drine poslala u svet.

- Irenina slika nastala je u oktobru 2011. godine, prvo je na svetskoj mreži Nacionalne geografije bila proglašena za sliku dana, a zatim i za fotografiju meseca avgusta”, rekao je Ranko Milanović iz NP Tara.

Od tog trenutka nastaje magija, fotografija kućice na Drini obišla je čitav svet i doživela popularnost neslućenih razmera, a Bajina Bašta postala atraktivna turistička destinacija.

- Autorksa prava za ovu fotografiju od Irene Beker otkupila je kompanija “Palm springs” iz Berklija, koja je odštampala prazničnu čestitku sa ovim motivom koja se na svetsko tržište distribuira u milionskim primercima. Tako je ova destinacija postala još atraktivnija”, kažu u NP Tara.

O kućici na Drini pisali su skoro svi svetski mediji, priču je napravio Dejli mejl, a reportažu je radila i kineska nacionalna televizija, tako da u Bajinu Baštu kineski turisti ne dolaze samo leti, već tokom cele godine, a pored nezaobilazne Drine ne preskaču da posete ni planinu Taru.

Izvor: Rina

Komentari(0)

Loading