Nema gde igla da padne, sve je krcato: Tokom praznika na zlatnoj planini sve vrvi od gostiju, na Zlatiboru se traži krevet više

11:00

Turizam 0

Zlatibor je ovih dana pun kao šibica, posetioci su stigli sa svih strana kako bi na svežem vazduhu i uz obilje sadržaja odmorili tokom prazničnih dana i svako je pronašao ono što mu najviše odgovara. Smeštajni kapaciteti su rezervisani uveliko pre praznika.

Zlatibor
rina

- Popunjenost kapaciteta je 100 posto, negde oko 50 000 turista dnevno je na Zlatiboru, a biće ih u kontinuitetu i narednih dana s obzirom da se prvomajski i vaskršnji praznici nadovezuju tako da očekujemo dve smene turista i ono što je bitno naglasiti da je Zlatibor kao destinacija spreman, svi lokaliteti su otvoreni i rade punim kapacitetom. Tu su Stopića pećina, muzej Staro selo u Sirogojnu, vodopad u Gostilju, ali i lokaliteti koji se nalaze van granica naše opštine. To su Nacionalni park Tara, prirodni rezervat Uvac, Mokra Gora, Višegrad, prgršt sadržaja koji se turistima nude i naravno tu je i naša najznačajnija atrakcija Gold Gondola - kazao je za agenciju RINA, direktor TO Zlatibor Vladimir Živanović.

Da je gondola zaista jedinstvena atrakcija potvrđuju redovi za kupovinu karata, jer skoro savko ko dođe na Zlatibor želi da uživa u jedinstvenom doživljaju i pogledu na prirodne lepote iz vazduha, a domaćini su se potrudili da to upotpune dodatnim sadržajima.

- Posle radionice za najmlađe i nadmetanju u šaranju jaja, organizovali smo nešto i za starije posetioce, pa će tako 4. maja moći da uživaju takođe u jednoj tematskoj radionici ’Četkica i čašica’ koja će se održati na krajnjoj stanici na Torniku. Inače sve radionice se i druge aktivnosti se održavaju od 12 do 14 časova na međustanici ili na krajnjoj stanici - istakla je Jelena Tanasković iz JP „Gold Gondola Zlatibor”.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

A svako ko dođe na Zlatibor obavezno ponese jedinstvene suvenire. Tokom prazničnih dana na zlatnoj planini radi sve i prodaje se raznolika roba od pršute do nekretnina.

Prodavci na pijacu zadovoljno trljaju ruke i kažu da se najviše traže suvomesnati proizvodi, sir, kajmak, lekovite trave ali i med.

Što se tiče tržišta nekretnina i ono je živo i aktivno tokom prazničnih dana.

- Što se tiče kupaca nekretnina na Zlatiboru to su uglavnom ljudi iz Srbije, ali ima mnogo zainteresovanih iz regiona i dijaspore, tako da su ovi praznici odličan prilika da se upoznaju sa onim što mi nudimo - kaže Dragana Terzić iz Balkan skvera.

I upravo obilje i raznovrsnost ponude čini Zlatibor najtraženijom destinacijom u Srbiji koja iz dana u dan obara rekorde posećenosti.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading