Za romantični izlet udvoje: Ovo mesto u Srbiji ne smete propustiti

12:00

Turizam 0

Bliže nam se praznici, a kako se spajaju uskršnji i prvomajski praznici, odlična ideja je da organizujete neko lepo putovanje ili samo vikend u Srbiji.

stražilovo
Alo

Kako da isplanirate vikend u Srbiji za dvoje?

Pre svega, namerno ovo putovanje ne nazivamo romantičnim putovanjem. Ova fraza automatski nameće visoka očekivanja i standarde kao i to da sve vreme budete romantični, umesto da se opustite i budete prirodni. Zaboravite ono što vam se uporno nameće na društvenim mrežama.

Koje mesto da izaberete?

Užurbani gradovi vam neće biti naročito zanimljivi čak i ako ne živite u velikom gradu.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Odlazak van grada u neka manja udaljenija mesta pružiće vam bolji osećaj mira sa kojim se grad nikako ne može porediti.

Videćete pejzaže koji oduzimaju dah, doživećete momente koji se nikada ni vama neće ponoviti na isti način. Upoznaćete mesta sa dugom i ponosnom tradicijom koje potiče iz najstarijih dana, ali i mesta novije generacije.

A ako ste vas dvoje ipak romantičari predlažemo vam upravo jedno takvo mesto.

stražilovo Alo

Stražilovo

Stražilovo je vrh na Fruškoj gori. Na njemu se nalazi bista Branka Radičevića. Ovde je naš poznati pesnik i sahranjen.  Miloš Crnjanski oduševljen ovim mestom i životom Branka Radičevića napisao je čuvenu pesmu “ Stražilovo“ koja je dobila ime po ovom mestu.

Poseta Stražilovu može biti lepo i romantično iskustvo za parove. Ovde možete naći restorane i prenoćišta. Uživaćete u  šetnji i vožnji kroz valovite brežuljke i guste šume, odmor uz zapanjujuće čista jezera Fruške gore.

Da li ste posetili ovo čuveno mesto?

Zlatar

BIČE PREDIVNO Ova srpska planina će dobiti čak pet botaničkih bašta, posetioci će uživati u novim sadržajima!

Turizam

20:00

20 maj, 2024

Nova Varoš – Ove sedmice na planini Zlatar započete su aktivnosti na uspostavljanju pet botaničkih bašta lekovitog bilja u okviru projekta „Zajedničke akcije za razvoj ruralnog turizma”. U saradnji sa poznatim narodnim travarom Momčilom Antonijevićem određene su lokacije najpodesnije za uspostavljanje mini botaničkih bašta, a cilj ovog projekta jeste da se posetiocima ove planine približi svet lekovitog bilja koji na njoj raste.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading