Stopića pećina: Blago zapadne Srbije koje morate videti (VIDEO)

Lepote Srbije

21:00

Turizam 0

Stopića pećina atrakcija je zapadne Srbije koju ne smete propustiti.

Stopića pećina: Blago zapadne Srbije koje morate videti (VIDEO)
Shutterstock/Zlatibor, Stopića pećina

Nalazi se na samo 19 kilometara od turističkog centra Zlatibora, između sela Rožanstvo i Trnava. Veoma je pristupačna za posetioce svih uzrasta, a u sebi krije najrazličitije prirodne fenomene.

 
Spomenik prirode Stopića pećina jedan je od simbola Zlatiborskog okruga. Poznata je po bigrenim kadama, udubljenjima ispunjenim vodom, za koja se veruje da su tu čak četiri miliona godina.
 
Ulaz u Stopića pećinu jedan je od najvećih pećinskih otvora u Srbiji, impozantnih dimenzija. Visok je 18 metara, a širok između 30 i 40 metara. 

Kako je vodič Dušan Obradović rekao danas za emisiju "150 minuta", u okviru uređenog dela pećine koji posetioci mogu videti, ima čak 400 metara.

"Ispitano je 1.600 metara pećine. 1984. godine ispitana je cela njena dužina, a 2009. godine pećina je otvorena za posetioce", rekao je Obradović.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Više o ovoj temi pogledajte u video-prilogu koji sledi.

Srpski Holivud

BRAVO SRBINE Srpski Holivud zasijao novim sjajem a dobio i šajkaču (FOTO)

Turizam

17:00

21 jun, 2024

Gornji Milanovac – Na planini Rudnik u selu Mutanj, jedna prelepa livada postala je prava turistička atrakcija i to zahvaljujući entuzijazmu samo jednog čoveka. Ivan Jakovljević poznatiji kao Ivo Car napravio je Srpski Holivud i to tako što je podigao kredit i postavio čuvena slova koja se mogu videti i na brdu iznad Los Anđelesa. Ipak, nakon 17 godina došlo je vreme za malu popravku dobro poznatih slova.

safari

Neverovatan safari na srpski način, kroz prelepe predele Tare vozi vojni kamion: Nova turistička atrakcija oduševljava, voze se deca od tri ali i penzioneri od 83 godine (FOTO)

Turizam

12:00

19 jun, 2024

Planina koju je za svoj dom birao i bog Tar, jedna je od tri najposećenije u Srbiji. Veličanstveni priodni predeli svake godine tokom letnje sezone privlače veliki broj turista, a od pre dve godine gosti nestvarne pejzaže Tare mogu da dožive iz do sad neviđene perspektive ali i iz neočekivanog vozila. Vojni kamioni marke TAM spremni su za safari, koji turistima pružaju nezaboravn doživljaj.

Komentari(0)

Loading