U OVOJ BANJI 2 OSOBE MOGU DA PRENOĆE ZA SAMO 1.000 DINARA: Ovde je spisak jeftinih banja, noćenje do 15 evra!

Lepote Srbije

20:00

Turizam 0

Banje u Srbiji poslednjih godina obaraju rekorde u posećenosti. Sve je više domaćih turista koji na ovim odmaralištima provode svoje odmore, a čak i stranci zbog njih rado odriču mora i plaža.

U OVOJ BANJI 2 OSOBE MOGU DA PRENOĆE ZA SAMO 1.000 DINARA: Ovde je spisak jeftinih banja, noćenje do 15 evra!
Shutterstock

Osim prirodnih lečilišta banje se izdižu u sam vrh i zbog prirode koja ih okružuje, ali i rekreativnih aktivnosti koje su prilagođene svim uzrastima. Jedna banja iako još uvek nije iskoristila puni potencijal, na dobrom je putu da se uskoro izdigne na sam vrh u posećenosti, posebno po ceni smeštaja koje se kreće od 1.000 dinara za dve osobe.

U pitanju je Pribojska Banja, koja je od Beograda udaljena oko 280 kilometara, što je oko 3 sata i 30 minuta vožnje kolima. Smeštena je na jugozapadu Srbije, u centralnom delu opštine Priboj po kojoj je i dobila naziv, i leži na skoro 550 metara nadmorske visine, okružena planinama, jedna je od najlepših banja u Srbiji.

Banja Koviljača

Banja Koviljača jedna je od banja u Srbija za koju vlada veliko interesovanje domaćih i stranih turista tokom cele godine. Imajući u vidu da u ponudi ima rekreativne aktivnosti za sve uzraste, u ovu banju dolaze i stari i mladi, a cene smeštaja, ali i ostalih neophodnih troškova su pristupačne za svačiji džep.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Banja Koviljača udaljena je od Beograda je udaljena oko 150 kilometra, što je kolima oko 2 sata i 20 minuta. Poznati gradovi u blizini su Loznica i Zvornik kroz koje prolazi reka Drina. Posebno je poznata po lekovitoj vodi i lekovitom blatu za koju kažu da su najbolji prirodni iscelitelj bolesti.

U OVOJ BANJI 2 OSOBE MOGU DA PRENOĆE ZA SAMO 1.000 DINARA: Ovde je spisak jeftinih banja, noćenje do 15 evra! banjakoviljaca.rs
 

Cene smeštaja od 15 evra

Najčešći smeštaj koji se bukira je apartmanskog tipa i on se kreće od 15 evra. To se uglavnom odnosi na smeštajnu jedinicu za dve osobe. Međutim, treba imati u vidu da ljubitelji prirode i čistog vazduha mnogo ranije planiraju svoj odlazak u ovo odmaralište, te stoga smeštaj po toj ceni vrlo brzo „plane“.

Banja Ljig

Ova banja od Beograda je udaljena oko 85 kilometara, odnosno na oko sat vremena vožnje kolima, Banja Ljig je manje poznato termalno lečilište smešteno u istoimenom mestu Ljig, u Srbiji. Do nje se vrlo lako stiže iz glavnog grada ali i okoline. Ova banja poznata je po svojim lekovitim termalnim izvorima i blatu, i omiljena je destinacija za sve one koji žele da se opuste u prirodnom okruženju i iskoriste blagodeti lekovitih termalnih izvora.

Za nju mnogi kažu da je područje sa brojnim zanimljivim turističkim atrakcijama, a jedno od njih je i planina Rajac koja pripada sklopu valjevskih planina, udaljena samo 14 kilometara i koja pripada sklopu Valjevskih planina. Hemijski sastav mineralnih voda u ovoj banji sadrži kalijum, kalcijum, aluminijum, mangan, gvožđe, natrijum, magnezijum, amonijum… Zbog svog sastava, voda se u terapijske svrhe koristi i kao voda za piće ali i putem kupki za lečenje različitih zdravstvenih stanja.

Cena apartmana za dve osobe u okolini banje startuje od 10 evra. U zavisnosti od opremljenosti, veličine i lokacije, ovaj tip smeštaja može se iznajmiti i za 20, 30 paa i 50 evra, dok malo luksuzniji smeštaj, uz obroke i relaksirajuće tretmane košta oko 1000 evra po noćenju.

(Blic)

gornja gorevnica

Ne bih ovaj pogled na Kablar menjao ni za pogled sa Ajfelovog tornja: Nastavnik muzike vratio se u rodno selo, Radovan u Gornjoj Gorevnici napravio pravi raj

Turizam

14:00

27 april, 2024

Gradsku vrevu i sivilo asfalta nastavnik muzike iz Čačka, Radovan Tanasijević, odlučio je da zemeni vedrim nebom i cvrkutom ptica. Vratio se u svoje rodno selo Gornju Gorevnicu i na imanju svojih predaka napravio pravi mali raj, za oči i za dušu. Na ognjištu je obnovio sve kao što je bilo nekad, kao što su to činili naši preci.

Komentari(0)

Loading