NOĆENJE ZA CELU PORODICU VEĆ OD 20 €: Na samo 2 sata od BG skriveni biser Šumadije, ova vazdušna banja je pravo prirodno bogatstvo

Lepote Srbije

20:00

Turizam 0

Mnogi vole da kažu da ono što je Avala za Beograd, to je Bešnjaja za Kragujevac. Samo što je Bešnjaja mnogo zanimljivija i surovija od pitome Avale. U ovom skrivenom biseru Šumadije smeštaj u apartmanima za celu porodicu mođe da se nađe i za 20 evra, a ko želi malo veći luksuz platiće neznatno više.

bešnjaja
Printscreen/Youtube

Od Beograda, put za Bešnjaju vodi preko Mladenovca, Topole i Kragujevca. Od Kragujevca se ide do 8 km udaljenog sela Bukorovac, gde počinje kružna staza po ovoj planini. Razdaljina od Beograda do Bukorovca je oko 150 km, što je nešto više od dva sata vožnje.

Ona predstavlja veliki prirodni i turistički resurs grada, jer je proglašena vazdušnom banjom, ima veliki broj termalnih izvora i izvora pitke vode, ostatke puta iz rimskog doba, zbog čega treba treba razmišljati o revitalizaciji objekta na ovoj planini. Najviši vrh je Lisin laz, na 613 m nadmorske visine. Sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka bila je posećeno izletište i odmaralište za školsku decu.

bešnjaja Printscreen/Youtube
 

Planina Bešnjaja ima nekoliko pešačkih ruta, od kojih najduža ima ukupnu dužinu od čak 18 kilometara. Sve staze su veoma dobro obeležene i praktično ne postoji mogućnost da se izgubite.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Većina organizovanih, pešačkih tura kreće iz naselja Bukorovac, koje je udaljeno svega osam kilometara od Kragujevca. Tokom boravka na planini naići ćete na mnogo mesta za odmor, klupica i stolova, koje dosta ljubitelja prirode koristi.

vrnjačka banja

Kafa 150, a ručak za dvoje 1500 dinara: Cene u ovoj popularnoj srpskoj banji oduševile goste koji kažu - definitivno se ovde vraćamo ponovo

Turizam

12:00

20 februar, 2024

Osim već standardno popularnh planina poput Kopaonika i Zlatibora, tokom minulih prazničnih dana veoma posećena bila je i Vrnačka Banja, kroz koju je prošlo na hiljade posetilaca. Uredjeno šetalište i mnoštvo sadržaja primamili su goste iz svih delova Srbije, ali ono što je na većinu njih ostavilo pozitivan utisak jesu pristupačne cene.

Komentari(0)

Loading