Neverovatne slike sa vrha Kablara: Biće ovo jedini Skywalk u Srbiji i prava turistička atrakcija

12:00

Turizam 0

Radovi na izgradnji staklenog vidikovca u punom jeku

skywalk
rina

Radovi na izgradnji vidikovca na Kablaru oko kog se digla velika polemika u Srbiji i koji su pojedini ekolozi pokušali da zabrane, uprkos niskim temperaturama i svim opstrukcijama u punom su jeku.

Oko 90 odsto grubih radova je završeno, a na postojeće temelje uskoro sa poboljšanjem vremenskih prilika očekuje se da počne montaža elemenata koji podrazumevaju drvene i kamene obloge, zaštitne ograde i staklene elemente.

- Mi često dolazimo i obilazimo gradilište. Oko srca nam je milina jer vidimo da se u naš kraj ulaže i da će turizam sada i ovde da se razvija. Mnogi su se bunuli govoreći kako će izgradnjom vidikovca da se uništi priroda. Verujte, to su budalaštine bile. Vidikovac zazima površine oko 60 kvadratnih metara i ništa nije uništeno. Evo sve se vidi, kažu za RINU meštani podkablarskih sela.

Stakleni vidikovac na Kablaru biće jedini sa skywalk konceptom u Srbiji i već ima tendenciju da bude prava turistička atrakcija u zapadnom delu zemlje.

Sa vrha Kablara pruža se fenomenalan pogled na meandre Zapadne Morave, ali i na manastire u Ovčarsko-kablarskoj klisuri.

Revitalizacijom ovog područja uređena je i saobraćajna infrastrukura, rekonstruisan je prilazni put tako je da svim posetiocima olakšan dolazak na ovo specifično mesto.

VISOČKA BANJA Skriveni dragulj Srbije koji će vas oduševiti svojom lepotom

VISOČKA BANJA Skriveni dragulj Srbije koji će vas oduševiti svojom lepotom

Turizam

19:00

26 maj, 2024

Nalazi se ispod sela Visoka, u delu gornjeg toka Velikog Rzava. U Visočku Banju retko se svraća. Sklonjena je od svih puteva, čista, nedirnuta i malo poznata turistima. Na internetu i u turističkim vodičima, Visočka Banja predstavljena je s malo fotografija i tekstova, a mesto je koje bi svakako trebalo posetiti

Komentari(0)

Loading