POČINJE SKI SEZONA NA ZLATIBORU Evo kakve su cene i šta vas sve čeka ove zime na najpopularnijoj turističkoj destinaciji u Srbiji

Lepote Srbije

19:00

Turizam 0

Tokom naredna dva dana, 13. i 14. januara, svi posetioci će imati priliku da iskoriste popust od 30 odsto na cene ski karata.

POČINJE SKI SEZONA NA ZLATIBORU Evo kakve su cene i šta vas sve čeka ove zime na najpopularnijoj turističkoj destinaciji u Srbiji
Shutterstock

 

Skijalište Tornik na Zlatiboru biće otvoreno u petak 12. januara, a na dan otvaranja, skijanje i zabavni sadržaji biće besplatni za sve posetioce, saopšteno je iz Skijališta Srbije.

Tokom naredna dva dana, 13. i 14. januara, svi posetioci će imati priliku da iskoriste popust od 30 odsto na cene ski karata.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

„Očekujemo sve ljubitelje skijanja na Torniku, kako bismo zajedno obeležili početak ove zimske sezone“, naveli su u saopštenju iz Skijališta Srbije.

skijanje skijalistasrbije.rs
 

Nakon otvaranja, aktuelan popust za skipass na webshopu iznosi 5% i važi do kraja sezone.

Pojedinačna vožnja žičarom je 630 za odrasle, 500 za seniore i 440 za decu. Dnevna ski karta za Tornik košta 3.000 dinara za odrasle, 2.630 za seniore i 2.370 za decu; dvodnevna, ako idete na vikend, je 5.250 (seniori 4.620, deca 4.000), a 6-dnevna 11.750 dinara (seniori 10.000, deca 8.000).

Što se smeštaja tiče, i dalje je prilična gužva (za novogodišnje praznike na toj planini je boravilo 100.000 gostiju, što je rekordan broj, ponosno je objavila opština Čajetina), hoteli za predstojeći vikend imaju tek po koju slobodnu sobu, a cene su od 60 pa do preko 100 evra za noćenje za dvoje. Preko Airbnb platforme još se može naći malo jeftiniji smeštaj – apartmani za dvoje su 40 do 80 evra po noćenju.

Takođe, računajte i na nešto više cene u kafićima i restoranima, da ne bude iznenađenja – naša sagovornica je sela na kafu i sledila se kad je stigao račun.

Ipak, vremenske prilike su u ovom slučaju još važniji faktor od cena. Po aktuelnim podacima visina snega na Zlatiboru je 10-20 cm, a još snega se očekuje u petak i subotu. Temperatura za vikend će po prognozi RHMZ biti od -8 do +1 stepen.

zlatibor

Prolećni safari oko Ribničkog jezera, a Gold gondola radi sat vremena duže: Zlatibor već rezervisan za praznike, turisti mogu da uživaju u brojnim sadržajima

Turizam

12:00

28 april, 2024

Jedna od najposećenijih destinacija u Srbiji za oredstojeće praznke, svakako će biti planina Zlatibor, a u prilog tome svedoči i to što su skoro svi smeštajni kapaciteti popunjeni i traži se krevet više. Spremna da primi goste, ali i obezbedi im nezaborvne momente svakako je i najduža Gold gondola.

gornja gorevnica

Ne bih ovaj pogled na Kablar menjao ni za pogled sa Ajfelovog tornja: Nastavnik muzike vratio se u rodno selo, Radovan u Gornjoj Gorevnici napravio pravi raj

Turizam

14:00

27 april, 2024

Gradsku vrevu i sivilo asfalta nastavnik muzike iz Čačka, Radovan Tanasijević, odlučio je da zemeni vedrim nebom i cvrkutom ptica. Vratio se u svoje rodno selo Gornju Gorevnicu i na imanju svojih predaka napravio pravi mali raj, za oči i za dušu. Na ognjištu je obnovio sve kao što je bilo nekad, kao što su to činili naši preci.

Komentari(0)

Loading