Najveća užička atrakcija otvorena za praznike: Tvrđava sagrađena na litici sa koje se pruža veličanstven pogled na grad na Đetinji

11:00

Turizam 0

Najveća turistička atrkacija u Užicu tvrđava Stari grad svoja vrata otvoriće za sve posetioce i tokom praznika. Trvrđava će za goste biti otvorena 1. i 2. januara u terminu od 11 do 16 časova, a tvrđava neće biti otvorena za posete 3. januara.

tvrđava stari grad
rina

Stari grad simbol je grada Užica godinama unazad i jedna od najatraktivnijih lokacija u Zlatiborskom okrugu. Nakon izvršene rekonstrukcije ovaj istorijski lokalitet zablistao je punim sjajem.

- Sagrađen na litici iznad reke Đetinje. Nekada je bio glavno srpsko uporište protiv Turaka, a danas je mesto koje rado obilaze građani, ali i brojni posetioci iz regiona jer sa na njega puca veličanstven pogled na čitav grad. Tokom leta ovaj lokalitet dobio je novi izgled, a u toku su završni radovi trenutne faze, kažu za RINU u loklanoj turističkoj organizaciji.

U rekonstrukciju i konzervaciju ove lokacije do sada je uloženo preko 60 miliona dinara. Njenim završetkom zaokružena je turistička ponuda u gradu na Đetinji, jer pored Starog grada turisti i posetioci mogu da vide najstariju hidrocentralu, ali i da jedinstvenom u Srbiji Zelenom stazom stignu do Neolitskog naselja.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Komentari(0)

Loading