Nova godina na planinama u Srbiji: Praznična idila i odmor za dušu i telo

Lepote Srbije

14:00

Turizam 0

Planine u Srbiji sa svakom godinom postaju sve popularnije destinacije tokom zime. Sa rastućom ponudom, one postaju i prvi izbor za proslavu Nove godine sve većeg broja posetilaca.

Nova godina na planinama u Srbiji: Praznična idila i odmor za dušu i telo
Rina

Planine su odličan način da spojite praznični odmor i zimovanje. Sneg će sigurno biti prisutan u to doba, što mnogima čini poseban užitak. U nastavku pogledajte koje su planine u Srbiji omiljene među turistima kada je u pitanju praznični odmor.

Provedite Novu godinu na Kopaoniku

Prva planina koja ljudima pada na pamet kada pomenete zimski odmor u Srbiji, jeste Kopaonik jer se na njemu nalazi najveći ski-centar u Srbiji. Zahvaljujući tome, Kopaonik svake godine ima primamljive ponude za doček Nove godine u restoranima, hotelima i kafićima sa živom muzikom i izvrsnom hranom.

Široka ponuda hotela, koji organizuju uzbudljive dočeke i reprize novogodišnje večeri jedan od je glavnih atributa ove planine. U njima možete da uživate u luksuzu i kvalitetu, kao i u ukusnoj hrani i zabavi.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Zlatiborska novogodišnja idila

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Zlatibor je još jedna veoma popularna planina za odmor tokom cele godine. Ski-centar Tornik na Zlatiboru je jedan od vodećih turističkih centara Srbije i ima pet staza koje su opremljene šestosednom žičarom. Ako to nije dovoljno da vas ubedi da proslavite doček na Zlatiboru, možda će to učiniti novogodišnji program na Kraljevom trgu, gde možete uživati u nastupima više izvođača, kao i u spektakularnom vatrometu

Dobra stvar je to što nema svirki samo 31. decembra, već i 1. i 2. januara. Takođe, kafići, restorani, noćni klubovi, diskoteke i hoteli imaju ponude za proslavu najluđe noći. Stoga, trk po rezervaciju smeštaja na Zlatiboru jer je sigurno da će se brzo rasprodati.

Divčibare - Svež vazduh i odličan provod

Još jedna prelepa planina koja se nalazi na samo sat vremena od Beograda jeste Maljen i mesto Divčibare. Zbog svog položaja, ova planina budi veliko interesovanje kod turista, kako stranih, tako i iz Srbije. Na Divčibarama možete da uživate u skijanju u Divčibare Ski Resort-u, koji ima nekoliko staza, od kojih je najpopularnija ski staza Crni vrh, koja se nalazi na severnoj strani Crnog vrha.

Ova staza poseduje sistem za veštačko osnežavanje, tako da ne morate da brinete da li ćete moći da skijate. Što se dočeka tiče, on je obično organizovan u brojnim hotelima, vilama i restoranima gde ćete moći da uživate u muzici i specijalitetima domaće kuhinje. Dočekajte Novu godinu u: Green House-u i hotelima Divčibare, Crni vrh ili Pepa.

Novogodišnje slavlje na Tari

Tara je najviše poznata po prelepim pogledima od kojih zastaje dah, posebno po Banjskom vidikovcu, odakle se mogu videti Drina i Perućac. Tara možda nema velike ski-centre kao Kopaonik, Zlatibor i Stara planina, ali zbog toga su cene jeftinije i ima manje ljudi.

Novu godinu možete proslaviti u nekom od hotela poput Omorike i Belog Bora, kao i u Nacionalnom ekološkom centru Čarobni breg sa novogodišnjom večerom. Mladima će se posebno dopasti doček Nove godine na Matrovcu na Tari, koji obično košta između 10 i 18 hiljada dinara i obuhvata 3 noćenja, zabave i brojne izlete.

Doček Nove godine Stara planina

Mnogi ljudi pored Kopaonika i Zlatibora zaboravljaju na Staru planinu koja ima podjednako lepe i uređene staze za skijanje, pešačenje i sankanje. Čak i tokom zime se pružaju neverovatni pogledi sa vrha Žarkove čuke i platoa na Babinom zubu. Skijaški centar Babin zub ima staze Konjarnik, Sunčana dolina i Markova livada, a na Jabučkom ravništu se nalazi prva gondola u Srbiji.

Nakon skijanja možete uživati u tradicionalnoj htani sa juga Srbije u restoranima Rosulja, Konak Ždrma i Kafana Dojkinci. Novu godinu možete dočekati i u hotelima Babin zub i Stara planina.

 

@lepotesrbijee Da li ste znali da u Srbiji postoji selo koje broji samo 70 stanovnika? 🙂 #vlasi #lepotesrbije #srbijainstagram #srbija #fypシ #foryoupage #fypシ゚viral ♬ original sound - LepoteSrbije

 

zlatibor

Prolećni safari oko Ribničkog jezera, a Gold gondola radi sat vremena duže: Zlatibor već rezervisan za praznike, turisti mogu da uživaju u brojnim sadržajima

Turizam

12:00

28 april, 2024

Jedna od najposećenijih destinacija u Srbiji za oredstojeće praznke, svakako će biti planina Zlatibor, a u prilog tome svedoči i to što su skoro svi smeštajni kapaciteti popunjeni i traži se krevet više. Spremna da primi goste, ali i obezbedi im nezaborvne momente svakako je i najduža Gold gondola.

gornja gorevnica

Ne bih ovaj pogled na Kablar menjao ni za pogled sa Ajfelovog tornja: Nastavnik muzike vratio se u rodno selo, Radovan u Gornjoj Gorevnici napravio pravi raj

Turizam

14:00

27 april, 2024

Gradsku vrevu i sivilo asfalta nastavnik muzike iz Čačka, Radovan Tanasijević, odlučio je da zemeni vedrim nebom i cvrkutom ptica. Vratio se u svoje rodno selo Gornju Gorevnicu i na imanju svojih predaka napravio pravi mali raj, za oči i za dušu. Na ognjištu je obnovio sve kao što je bilo nekad, kao što su to činili naši preci.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading