ZABELELE SE SRPKA LEPOTICA Pao sneg na našoj poznatoj planini, evo kada se očekuje prava zimska idila (FOTO)

Lepote Srbije

11:00

Turizam 0

Još ponedeljak, 20. novembar će biti bez mnogo oblaka, kiše, vetra ili hladnoće tako da ih iskoristite na pravi način", poručio je meteorolog Ivan Ristić.

ZABELELE SE SRPKA LEPOTICA Pao sneg na našoj poznatoj planini, evo kada se očekuje prava zimska idila (FOTO)
Shutterstock/Kopaonik

 

Kopaonik se prvi put zabeleo ove sezone jer je kiša, koja je juče padala, prešla u susnežicu i sneg.

- Obilnije padavine u sklopu brzopotezne doline sa severozapada, uz dotok dovoljne količine hladnijeg vazduha iz centralne Evrope uslovile su prelazak kiše u sneg iznad 1.600 metara visine. Glavni deo padavina je otpao na opadanje temperature, pa je preostali sneg samo statistički zabeleo (1cm) jer je i temperatura u blagom plusu uz toplo tlo.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Znatno povoljnija situacija za snežne padavine uslediće sa sledećim prodorom prema vikendu. Temperatura će opasti u značajni minus, dok će združeno sa povremenim snežnim padavinama biti uparen vrlo jak severni vetar, pa se očekuje prava zimska vejavica - objavljeno je na Fejsbuk stranici "infoKop."

Meteorolog Ivan Ristić objavio je da se narednih dana očekuje dosta kiše, kao i da pojačan vetar donosi zahlađenje

- U petak palo puno kiše, popodne počinje pojačan severozapadni vetar i donosi zahlađenje, vikend vetrovit i hladan, u brdsko-planinskim predelima biće snega, najviša temperatura od 4C do 8C. U ponedeljak pretežno sunčano osetno toplije sa maksimalnim temperatrama između 10C i 15C. U utorak i sredu pretežno oblačno, malo svežije u odnosu na ponedeljak, u većem delu Srbije pašće dosta kiše osim na jugoistoku Srbije gde će biti manje padavina, najviša temperatura od 8C do 13C.

Još ponedeljak, 20. novembar će biti bez mnogo oblaka, kiše, vetra ili hladnoće tako da ih iskoristite na pravi način", poručio je meteorolog Ivan Ristić.

Podsetimo, juče je na Goliji pao sneg, a nadležne službe su u pripravnosti i spremne za predstojeću zimsku sezonu.

- Imamo konstantno noćno dežurstvo, a od ubačeni su i kamioni za posipanje i pročišćavanje ukoliko za tim bude bilo potrebe. Svi znamo koliko je Golija surova planina i snežne padavine ovde nikad nisu iznenađenje, potpuno smo spremni za novu zimsku sezonu - rekao je za RINU Vitomir Arsović iz Puteva Ivanjica.

safari

Neverovatan safari na srpski način, kroz prelepe predele Tare vozi vojni kamion: Nova turistička atrakcija oduševljava, voze se deca od tri ali i penzioneri od 83 godine (FOTO)

Turizam

12:00

19 jun, 2024

Planina koju je za svoj dom birao i bog Tar, jedna je od tri najposećenije u Srbiji. Veličanstveni priodni predeli svake godine tokom letnje sezone privlače veliki broj turista, a od pre dve godine gosti nestvarne pejzaže Tare mogu da dožive iz do sad neviđene perspektive ali i iz neočekivanog vozila. Vojni kamioni marke TAM spremni su za safari, koji turistima pružaju nezaboravn doživljaj.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading