BOBIJA U CENTRU PAŽNJE Planinari i lovci redovni su njeni gosti, sada će svim posetiocima prilaz do ove prirodne lepotice biti olakšan

14:00

Turizam 0

Bobija postaje nova srpska turistička atrakcija

bobija
rina

 U okviru projekta Rekonstrukcija saobraćajnica na teritoriji opštine Ljubovija u cilju unapređenja uslova za razvoj turizma, koji zajednički finansiraju Ministarstvo privrede i Opština Ljubovija, završeno je asfaltiranje puta za Bobiju u dužini od 2.200 metara. Ovim projektom asfaltiran je put koji vodi do crkve Svetog cara Lazara, poznatije kao Račićeva crkva. Vrednost radova je 45 miliona dinara.

- Bobija postaje sve posećenija planina za turiste, ljubitelje planinarenja, lova ali isto tako izleta i pešačenja. Poseduje prelepe vidikovce i jedinstven pogled na zapadni deo Srbije ostavlja najjači utisak na svakoga ko poseti Bobiju, rekla je za RINU Jelena Tešić, direktorka TO opštine Ljubovija.

bobija rina
 

Turistički potencijali Bobije svakako su vidljiviji, svakim novim metrom asfalta, kažu meštani ovih krajeva. Adam Jokić, iz jednog od najlepših sela Azbukovice, Gornjih Košalja tvrdi da svaki metar asfalta u ovim krajevima znači život.

- U selu ima dosta mladih domaćina koji su ostali na svojim ognjištima. Lepote ovog kraja poput planine Bobije i kanjona Trešnjice mogu uvrstiti u svoju turističku ponudu i otvoriti vrata svojih domova za goste iz čitave Srbije. Da bi bili dostupni gostima, put je prioritet, kaže Jokić i dodaje da je srpski domaćin iz ovih krajeva itekako prepoznatljiv po srdačnoj dobrodošlici i domaćoj hrani koja uvek ide uz šljivovicu, naglasio je ovaj domaćin.

arilje

FANTASTIČAN PRIZOR Stotine planinara krenulo u akciju od Dobrača do Brekova, u prirodnim lepotama Srbije uživaju i stari i mladi!

Turizam

16:00

21 maj, 2024

Arilje - Da Srbija i te kako može biti pravi raj za planinare, a da su zanimljive rute skrivene u svakom delu naše zemlje na najbolji način pokazala je velika planinarska akcija održana na ruti između dva ariljska sela Dobrače i Brekovo. Predsednik Planinarskog saveza Srbije Iso Planić rekao je da iako ova akcija nije u planu Planinarskog saveza Srbije, kao da jeste, jer su se okupili predstvanici brojnih društava i iz Srbije i iz okoline.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading