NOĆENJE ZA CELU PORODICU VEĆ OD 20 €: Na samo 2 sata od BG skriveni biser Šumadije, ova vazdušna banja je pravo prirodno bogatstvo

Lepote Srbije

13:00

Turizam 0

Mnogi vole da kažu da ono što je Avala za Beograd, to je Bešnjaja za Kragujevac. Samo što je Bešnjaja mnogo zanimljivija i surovija od pitome Avale. U ovom skrivenom biseru Šumadije smeštaj u apartmanima za celu porodicu mođe da se nađe i za 20 evra, a ko želi malo veći luksuz platiće neznatno više.

NOĆENJE ZA CELU PORODICU VEĆ OD 20 €: Na samo 2 sata od BG skriveni biser Šumadije, ova vazdušna banja je pravo prirodno bogatstvo
Printscreen

Od Beograda, put za Bešnjaju vodi preko Mladenovca, Topole i Kragujevca. Od Kragujevca se ide do 8 km udaljenog sela Bukorovac, gde počinje kružna staza po ovoj planini. Razdaljina od Beograda do Bukorovca je oko 150 km, što je nešto više od dva sata vožnje.

NOĆENJE ZA CELU PORODICU VEĆ OD 20 €: Na samo 2 sata od BG skriveni biser Šumadije, ova vazdušna banja je pravo prirodno bogatstvo Printscreen
 

Ona predstavlja veliki prirodni i turistički resurs grada, jer je proglašena vazdušnom banjom, ima veliki broj termalnih izvora i izvora pitke vode, ostatke puta iz rimskog doba, zbog čega treba treba razmišljati o revitalizaciji objekta na ovoj planini. Najviši vrh je Lisin laz, na 613 m nadmorske visine. Sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka bila je posećeno izletište i odmaralište za školsku decu.

Planina Bešnjaja ima nekoliko pešačkih ruta, od kojih najduža ima ukupnu dužinu od čak 18 kilometara. Sve staze su veoma dobro obeležene i praktično ne postoji mogućnost da se izgubite.

Većina organizovanih, pešačkih tura kreće iz naselja Bukorovac, koje je udaljeno svega osam kilometara od Kragujevca. Tokom boravka na planini naići ćete na mnogo mesta za odmor, klupica i stolova, koje dosta ljubitelja prirode koristi.

@lepotesrbijee DŽEJMS BOND I DALJE ŽIVI U SRBIJI! Muzej Žeravica u rodnoj kući dvostrukog agenta Duška Popova u Novom Miloševu! 🙃🇷🇸 #turizam #turizamsrbija #lepotesrbije #fypシ #srbija ♬ original sound - LepoteSrbije
Dvokrevetna soba u ovoj banji košta 1.500 dinara! Nalazi se na samo tri sata od Beograda i prava je oaza mira

Dvokrevetna soba u ovoj banji košta 1.500 dinara! Nalazi se na samo tri sata od Beograda i prava je oaza mira

Turizam

11:00

13 jul, 2024

Osim prirodnih lečilišta banje se izdižu u sam vrh i zbog prirode koja ih okružuje ali i rekreativnih aktivnosti koje su prilagođene svim uzrastima. Jedna banja iako još uvek nije iskoristila puni potencijal, na dobrom je putu da se uskoro izdigne na sam vrh u posećenosti, posebno po ceni smeštaja koje ne prelaze 2.000 dinara, radi se o Pribojskoj Banji.

roška banja

Srpska lekovita banja sakrivena usred šume: U Rošku banju kod Požege dolazili u kolicima, mineralni izvori i sada teku (FOTO)

Turizam

15:00

12 jul, 2024

Na samo 14 kilometara od centra opštine Požega u selu Roge, nalaze se izvori mineralne vode uz pomoć kojih su se ljudi lečili još od turskog doba. Njena svojstva dobro su poznata svima onima koji su upravo ovde pronašli svoj spas, a bilo ih je na stotine. Ipak, i pored toga, ovo banjsko lečilište danas je zaraslo u korov a voda koji leči nalazi se u dva imrovizovana bazena do kojih nema čak ni jasnih putokaza.

banje srbije

Voda iz ove banje proglašena je za najkvalitetniju u celoj Jugoslaviji! Cene smeštaja od 2.000 dinara: Na ovom prostoru nekada je bila prestonica cara Justinijana

Turizam

16:00

10 jul, 2024

Cela Srbija bogata je prirodnim lepota i brojnim lečilištima u koja naši građani redovno odlaze. Banje postaju sve interesantnije za domaće i strane turiste, ali postoje i one banje na koje smo svi zaboravili. Jedna od njih je Tularska banja, koja se nalazi u blizini Sijarinske banje u Jablaničkom okrugu Srbije.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading