Švajcarci grade veliki akva park na srpskoj planini: Zlatibor nikad ne spava, dobija još jednu vrhunsku turističku atrakciju

17:00

Turizam 0

Raduju se i lokalci, ali i turisti

zlatibor
rina

 Iako joj možda mnogi osporavaju preveliku urbanizaciju i betonizaciju u samom centru, planina Zlatibor bez obzira na sve kritike, sve je popularnija.

Brojni turističko-rekreativni sadržaji njen su adut za privlačenje turista, uz nestvarne prirodne lepote koje neosporno ima. Čelnici opštine Čajetina sada idu i korak dalje, pa je na Zlatiboru planirana i izgradnja akva parka.

- Formirane su parcele za izgradnju akva parka na Zlatiboru, za šta već imamo zainteresovane investitore iz Švajcarske prema čijim zahtevima smo i formirali veličine tih parcela. Očekujem da ćemo nakon raspisivanja ovog oglasa izvršiti prodaju tog zemljišta i da će naredne godine početi gradnja Akva parka Zlatibor, potvrdio je za RINU Arsen Đurić predsednik Skupštine opština Čajetina.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Osim akva parka u narednoj godini planirana je i realizacija drugih velikih investicija, koje će takođe dodatno doprineti razvoju turizma na Zlatiboru.

Za deo u okolini Ribničkog jezera koje je i međustanica Gold Gondole planirana je izgradnja i golf terena, najavio je ranije predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

 

Komentari(0)

Loading