URNEBESNA TURA PO SRBIJI: Ovako bi izgledala mapa za ljude koji hoće da posete mesta, u našoj zemlji, sa smešnim imenom (FOTO)

Lepote Srbije

16:00

Turizam 0

Da je Balkan presmešan i zanimljiv celome svetu, jasno je, kaže i A.I lično. Da naše fore i fazone je nemoguće prevesti, istina je. Ali da postoje ovakva imena za mesta u Srbiji, čudi i Srbe same.

URNEBESNA TURA PO SRBIJI: Ovako bi izgledala mapa za ljude koji hoće da posete mesta, u našoj zemlji, sa smešnim imenom (FOTO)
Printscreen/Facebook

Da smo smešni sami sebi, a zatim i strancima, svi smo toga svesni. Čak se i A.I slaže s tim. 

Kaže da stranci najviše istražuju na internetu naše običaje i tradicije, a naročito humor. Serije i filmovi naši su jako popularni širom sveta.

Ne verujete nama? Pitajte A.I.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Evo nekih od mesta sa smešnim imenom u Srbiji. Imena za "plakanje" od smeha

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Srbija je prelepa zemlja bogata rekama, jezerima, nacionalnim parkovima, a svako ko je jednom poseti uvek se rado vrati. Putujući našom zemljom mogu se videti sve njene prirodne lepote i bogatstva, ali i table sa neobičnim imenima naselja.

Pored prirodne lepote, naša zemlja ima još neke atribute kojima privlači pažnju.

Obilazak Srbije zaista je nezaboravan doživljaj, ali ne samo zbog predivnih prizora, već i zbog neobičnih, smešnih naziva mesta. Na tablama širom naše zemlje mogu da se pročitaju imena sela poput: Žbevac, Svinjište, Dupeljevo, Smrdić, Konjino, Donje Brijanje...

Veliki je broj sela i mesta u Srbiji sa nazivima koji mnoge nateraju da "prsnu u smeh". Kad bi se napravilo takmičenje, koje ime je najsmešnije, teško bi bilo izdvojiti pobednika. Verujemo da ovi nazivi nisu toliko smešni meštanima ili onima koji ih često viđaju ali smo sigurni da oni, koji ih prvi put vide, "plaču" od smeha. 

URNEBESNA TURA PO SRBIJI: Ovako bi izgledala mapa za ljude koji hoće da posete mesta, u našoj zemlji, sa smešnim imenom (FOTO) Printscreen/Facebook
 

Pored naziva koji su navedeni na početku teksta postoje još mnogi:

Prdavče, Gola Glava,Sisevac, Zlokuće, Ljubiš, Obrva, Slepčević... 

Nabrajanje bi, kako se čini, moglo da se nastavi u nedogled. Neki od ovih naziva iza sebe kriju i zanimljive priče. Jedna od njih je vezana za selo Konjino. Na autobuskoj stanici u pomenutom selu jednom prilikom mlađi čovek se požalio da mu je vozač autobusa kroz osmeh rekao "Izlaz, Konjino". Vozač je verovatno naveo ime mesta, ali ime sela zaista dozvoljava da se ljudi poigraju sa rečima i njihovim značenjima. 

Naziv mesta Donje Brijanje takođe mnoge nasmeje do suza. Prema popisu iz 2011. godine u njemu živi 1.283 stanovnika. Selo Dupeljevo nalazi se kod grada Vranja i tabla za ovo mesto zasmejava brojne ljude širom Srbije. Gola Glava nalazi se kod Valjeva i ima 564 stanovnika kojima verovatno naziv mesta u kom žive nije smešan jer su na njega navikli. 

Picoder

Picoder je Bečejsko naselje u Južnobačkom okrugu. Prema objašnjenju iz Rečnika srpskih govora Vojvodine, označava najzabačeniji deo sela. Nema sumnje da ime ovog naselja privlači mnogo pažnje, a zasigurno je i jedno od najzanimljivijih naziva.

Zaglavak

Naselje u opštini Bajina Bašta u Zlatiborskom okrugu. U ovom mestu živi 414 ljudi. Iako nije poznato kako je ovo selo dobilo ime, ovaj kraj nadaleko je poznat po lepoti prirode.

Sisevac

Selo Sisevac nalazi se u opštini Paraćin u Pomoravskom okrugu. Prema poslednjem popisu u Sisevcu živi 15 stanovnika. Naziv sela vodi poreklo od imena manastira Sisojevac iz 14. veka koji je dobio naziv po prepodobnom Sisoju Sinaitu, monahu koji je u Srbiju došao za vreme vladavine kneza Lazara.

Slepčević

Slepčević je naselje u Šapcu, a prema poslednjem popisu ima 1.521 stanovinka. Nije poznato kako je ovo naselje u Mačvanskom okrugu dobilo ime.

Kurići

Ovo selo pripada opštini Raška u Raškom okrugu. Prema popisu iz 2011. godine u selu živi 71 stanovnik, a broj stanovnika je u padu još od 1948. godine, uz blagi porast 2002, kada je u selu popisano 108 stanovnika.

Obrva

Još jedno veoma čudno ime za mesto. Obrva je naseljeno selo kod Kraljeva, a prema poslednjem popisu u naselju živi 653 ljudi. 

Stenjevac

Stenjevac je naselje koje se nalazi na teritoriji opštine Despotovac u Pomoravskom okrugu. U njemu živi 608 stanovnika, a zanimljivo je što ovo naselje ima i Park dobrih komšija. Nije poznato porekolo imena ovog naselja, ali svakako spada u jedno od najneobičnijih Srbiji.

Prčevo 

Prčevo (alb. Përçevë) je naselje u opštini Klina, Kosovo i Metohija, Republika Srbija.

Pridružite nam se na društvenim mrežamaVaše Lepote Srbije

(Lepote Srbije, Mondo, 24 sedam)

Komentari(0)

Loading