SRBIJA PRVA U EVROPI Objavljena lista najjeftnijih vikend destinacija, dva naša grada među TOP 10

Lepote Srbije

21:00

Turizam 0

Za dve osobe potrebno je 125 evra tokom vikenda.

SRBIJA PRVA U EVROPI Objavljena lista najjeftnijih vikend destinacija, dva naša grada među TOP 10
Shutterstock/Beograd

 

S obzirom na kontinuirani porast troškova života, vikend-putovanje može se činiti kao luksuz, ali to ne mora biti slučaj.

Još postoji mnogo pristupačnih destinacija, naročito ako putujete udvoje. Ako želite pobeći na romantični vikend s ograničenim budžetom, novo istraživanje Jersey Island Holidaysa moglo bi vam biti od koristi.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Analizirajući prosečnu cenu taksija, alkohola, smeštaja, večere i ostalog tokom dva dana, istraživanje je došlo do popisa najpovoljnijih evropskih destinacija za vikend udvoje. Pa iako ovde nema „izvikanih“ destinacija, možda vam i ovaj popis pomogne te poželite da vidite neki od ovih gradova.

Zanimljivo je da je najpovoljnijim odredištem u istraživanju proglašen grad Niš u Srbiji, gde vam za vikend treba tek 125 evra. Treći po veličini grad u Srbiji takođe nudi arsenal toga što možete videti i raditi, ovde ćete pronaći sve, od rimskih ruševina i srednjovekovnih tvrđava do drevnih banja.

Sledeća dva najjeftinija grada bila su u Bosni i Hercegovini: Banjaluka, gde će vas vikend stajati otprilike 135 evra, te Tuzla, gde prosečna potrošnja iznosi 5 evra više. Balkanska odredišta dominirala su popisom, što se da videti i prema ostatku popisa deset najpovoljnijih gradova:

Niš, Srbija

Banjaluka, Bosna i Hercegovina

Tuzla, Bosna i Hercegovina

Priština, KiM

Skoplje, Severna Makedonija

Podgorica, Crna Gora

Kišinjev, Moldavija

Debrecen, Mađarska

Lublin, Poljska

Beograd, Srbija

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

Srpski Holivud

BRAVO SRBINE Srpski Holivud zasijao novim sjajem a dobio i šajkaču (FOTO)

Turizam

17:00

21 jun, 2024

Gornji Milanovac – Na planini Rudnik u selu Mutanj, jedna prelepa livada postala je prava turistička atrakcija i to zahvaljujući entuzijazmu samo jednog čoveka. Ivan Jakovljević poznatiji kao Ivo Car napravio je Srpski Holivud i to tako što je podigao kredit i postavio čuvena slova koja se mogu videti i na brdu iznad Los Anđelesa. Ipak, nakon 17 godina došlo je vreme za malu popravku dobro poznatih slova.

Komentari(0)

Loading