SRPSKI GRAD MEĐU NAJBOLJIMA Poznati turistički sajt nahvalio Suboticu , evo šta preporučuju da se obiđe

Lepote Srbije

18:00

Turizam 0

Grad Subotica se nalazi na šestom mestu od 10 najboljih "Art nuvo" (nova umetnost) destinacija u Evropi po preporuci briselskog sajta najboljih evropskih destinacija (Europe Best Destinations).

SRPSKI GRAD MEĐU NAJBOLJIMA Poznati turistički sajt nahvalio Suboticu , evo šta preporučuju da se obiđe
Shutterstock

 

Kako je objašnjeno na ovom sajtu, dolaskom železnice 1869. godine, Subotica postaje bogat i kosmopolitski grad.

- Priliv novca kombinovan je sa prilivom ljudi iz različitih sredina i kultura, a jednostavne kuće u centru grada pretvorene su u luksuzne maloprodajne, stambene kuće uključujući i Leović palatu koju je projektovao poznati mađarski arhitekta Odon Lehner - ističe sajt.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Tokom boravka u Subotici, kako dodaju, ne sme da se propusti obilazak Sinagoge, Gradske kuće, "Rajh palate" i mnogih drugih kuća i palata koje su svedoci razvoja "secesije", kako se drugačije naziva umetnički stil Art nuvo, a koji je inspirisan prirodom, lišćem, cvećem i ljudima.

SRPSKI GRAD MEĐU NAJBOLJIMA Poznati turistički sajt nahvalio Suboticu , evo šta preporučuju da se obiđe Shutterstock
 

- Reč je o stilu mađarske varijante secesije kome se u Subotici može diviti sa primesama nemačkog jugendstila koji ovaj multikulturalni i kosmopolitski grad čine jednom od najboljih secesijskih destinacija u Evropi - poručuje se u tekstu uz nekoliko preporuka gde turisti mogu da odsednu prilikom posete ovog gradu.

"European Best Destinations" je veb-sajt za putovanja posvećen promociji kulture i turizma u Evropi.

Kreiran je 2009. i spada u najposećenije veb lokacije posvećene turizmu u Evropi već 10 godina zaredom.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

arilje

FANTASTIČAN PRIZOR Stotine planinara krenulo u akciju od Dobrača do Brekova, u prirodnim lepotama Srbije uživaju i stari i mladi!

Turizam

16:00

21 maj, 2024

Arilje - Da Srbija i te kako može biti pravi raj za planinare, a da su zanimljive rute skrivene u svakom delu naše zemlje na najbolji način pokazala je velika planinarska akcija održana na ruti između dva ariljska sela Dobrače i Brekovo. Predsednik Planinarskog saveza Srbije Iso Planić rekao je da iako ova akcija nije u planu Planinarskog saveza Srbije, kao da jeste, jer su se okupili predstvanici brojnih društava i iz Srbije i iz okoline.

Zlatar

BIČE PREDIVNO Ova srpska planina će dobiti čak pet botaničkih bašta, posetioci će uživati u novim sadržajima!

Turizam

20:00

20 maj, 2024

Nova Varoš – Ove sedmice na planini Zlatar započete su aktivnosti na uspostavljanju pet botaničkih bašta lekovitog bilja u okviru projekta „Zajedničke akcije za razvoj ruralnog turizma”. U saradnji sa poznatim narodnim travarom Momčilom Antonijevićem određene su lokacije najpodesnije za uspostavljanje mini botaničkih bašta, a cilj ovog projekta jeste da se posetiocima ove planine približi svet lekovitog bilja koji na njoj raste.

Komentari(0)

Loading