NOVITETI NA "SRPSKOJ SVETOJ GORI" Stigla je dozvola, Ovčarsko-kalbarska klisura dobija novu atrakciju

Lepote Srbije

12:00

Turizam 0

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je građevinsku dozvolu Gradu Čačku, za izgradnju vidikovca u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, saopšteno je iz tog ministarstva.

NOVITETI NA "SRPSKOJ SVETOJ GORI" Stigla je dozvola, Ovčarsko-kalbarska klisura dobija novu atrakciju
FOTO:RINA

 

Kako se navodi, Ovčarsko-kablarska klisura, jedinstvena celina pod zaštitom države kao predeo izuzetnih odlika, dobiće još jednu atrakciju koja će privući turiste iz regiona, Evrope i sveta.

Budući vidikovac iznad Kablara, bez sumnje, konkurisaće sličnim evropskim i svetskim projektima, navodi Ministarstvo i dodaje da se na teritoriji Ovčarsko-kablarske klisure nalaze brojni manastiri, zbog čega je taj kraj i nazvan “Srpska Sveta Gora”.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ministarstvo je izdvojilo 1,4 milijarde dinara za projekte u klisuri između Ovčara i Kablara, i u Jugozapadnoj Srbiji, od kojih je 235 miliona dinara opredeljeno za Čačak i Lučane.

Pored vidikovca, u Ovčarsko-kablarskoj klisuri biće realizovani projekti izmuljavanja i remedijacije jezera Međuvršje, kao i prvi ekološki katamaran, i u planu je proširenje zaštićenog područja u klisuri na 5.000 hektara.

Uz veliku podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premierke Ane Brnabić, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infarstrukture realizuje značajne projekte u celoj zemlji kako bi se Srbija ravnomerno razvijala, zaključuje se u saopštenju.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading