SVEMIRSKI BROD SLETEO NA ZLATAR Na srpskoj planini biće postavljen objekat jedinstven na Balkanu, za tri dana može da se spakuje i prebaci na drugo mesto

20:00

Turizam 0

Niče kućica čudnog oblika i malih dimenzija

SVEMIRSKI BROD SLETEO NA ZLATAR Na srpskoj planini biće postavljen objekat jedinstven na Balkanu, za tri dana može da se spakuje i prebaci na drugo mesto
Rina

Kampovanje u prirodi i luksuz do pre nekoliko godina bila su dva skoro potpuno nespojiva pojma. Jer, ili idete da kampujete pod vedrim nebom bez kupatila i kuhinje, samo šator i ranac ili idete da u hotel gde su vam dostupne sve blagodeti. Danas je situacija poprilično drugačija i na srpskim planinama sve je zastupljeniji glamping kamping što jednostavno znači - luksuzno kampovanje. Planina Zlatar uskoro dobija svoje prve, kako su ih nazvali meštani - kućice iz svemira, a nadaju se da će ovakav vid ponude dodatno doprineti tazviju turizma na njihovoj planini.

- To su objekti koji su namenjeni savremenom kampovanju, koji je postao trend na zapadu. Sve više ljudi se opredeljuje za ovakav vid boravka u prirodi. Na Zlataru će biti postavljen prvi objekat ovakvog tipa na Balkanu. Ljubitelji aktivnog turizma sada mogu da se provbude u prirodi na kraju sveta, tj u šumi, na proplanku ili pored reke. Objekat ispunjava sve uslove koji su potrebni za život, od kuhinje, kupatila dnevne i spavaće sobe, rekao je za RINU Borko Marinković jedan od idejnih tvoraca ovog objekta.

Radovi na postavljanju prve kućice na prelepim predelima Zlatara su u toku. Ono što je najvažnije jeste da nimalo ne remete prirodni sklad i da su možda čak i najbolji način smeštaja za avanturiste koji ne vole komercijalne varijante boravka na planinama.

- Sada se pravi jedna takva kućica prečnika sedam metara, ukupne površine 47 kvadrata sva svim pratećim saržajima. Pravi se od prirodnih materijala koji ne narušavaju okolonu i možete je postaviti bilo gde i nije vam potrebna posebna dozvola, osim ako nije u pitanju privatan posed. Može se rasklopiti i transportovati na bilo koju drugu lokaciju u roku od tri dana - kazao je Marinković.

Zlatar je prethodnih godina postao jedna od najposećenijih lokacija u Zapadnoj Srbiji, sa izuzetno bogatom ponudom i u letnjoj i zimskoj sezoni. Urađeno je mnogo na poboljašanju putne i tursitičke infrastrukture.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading