ČUVA OVCE, VOLI PREBRANAC I RAKIJU, A SRBI GA OBOŽAVAJU Simpatični Rus preselio se u Srbiju iz Londona, uzgaja stoku i otkriva nam kako je sve počelo i otkud on na selu (VIDEO)

M. M.

16:00

Turizam 0

Sigurno da ste na društvenim mrežama naleteli na simpatičnog momka, plavušana koji čuva ovce i zabavlja se sa njima, a uzgred i živi od toga.

ČUVA OVCE, VOLI PREBRANAC I RAKIJU, A SRBI GA OBOŽAVAJU Simpatični Rus preselio se u Srbiju iz Londona, uzgaja stoku i otkriva nam kako je sve počelo i otkud on na selu (VIDEO)
Instagram/glebfeels

 

U eri u kojoj mladi razmišljaju da napuste našu zemlju i svoju sreću okušaju na drugom mestu, lekciju im je održao ni manje ni više nego Rus. Gleb Fils (22) pre godinu i po dana stigao je sa svojom porodicom u našu zemlju, ali nije izabrao bilo kakav posao niti je pohrlio ka Beogradu, Novom Sadu, Nišu...

Ne. Gleb je odlučio da će njegov posao biti na selu. Sigurno da ste na društvenim mrežama naleteli na simpatičnog momka, plavušana koji čuva ovce i zabavlja se sa njima, a uzged i živi od toga. U međuvremenu počeo je da svoje dogodovštine deli na društvenim mrežama, a ljudima se to toliko svidelo da je Gleb sada postao i influenser. Samo njegov profil na TikToku ima više od 220.000 pratilaca.

Odlučili smo da ga kontaktiramo, a on se vrlo rado odazvao našem pozivu i za "Lepote Srbije" otkrio kako je sve počelo, koju hranu i piće voli, koje mesto mu je omiljeno u našoj zemlji kao i šta će poželeti u Novoj godini.

Pitali smo Gleba kada je prvi put posetio Srbiju i kada je odlučio da ostane i živi u našoj zemlji.

- Prvi put sam došao u Srbiju 2010. godine, tada samo kao turista. Prošlo je dosta vremena, čak 10 godina kada sam konačno odlučio da se preselim ovde iz Londona.

U vremenu kada se mnogi hvataju posla u informacionim tehnologijama, mladi Rus došao je u Srbiju i odlučio da se bavi stočarstvom i poljoprivredom. U svom malom planinskom raju ima baštu i plastenik, ovce, patke, guske... Mnogima to nije bilo jasno, ali nam je Gleb sve objasnio.

- Zapravo, za to su zaslužni, pre svih, moji roditelji. Oni su poljoprivrednici, tako da sam ja tu kao njihova ispomoć. Pored toga sam i prevodilac. Sada, od kako sam u Srbiji, slobodno mogu reći da sam postao influenser.

 

 

Kakvu hranu i koje piće voli Gleb, a šta su mu bile prve reči koje je naučio?

- Iskreno, ne sećam se koja je bila prva reč koju sam naučio na srpskom, ali mogu reći da jako volim dve reči, a to su "čoveče" i "ovaj" (smeh). Što se tiče hrana, obožavam mnogo toga, a ako moram da izdvojim to bi onda bili prebranac, kupus salata, roštilj... Od pića volim rakiju i Gorki list.

Određen broj mladih želi da što pre napusti zemlju, a Gleb ima poruku za njih.

- Mislim da je to u redu. Ukoliko neko misli da treba da ide, to je njegova odluka i sasvim je u redu probati nešto novo. Ja sam na sličan način došao u Srbiju i volim je jer je drugačija, dosta se razlikuje u odnosu na Rusiju i Englesku gde sam živeo. Ljudi su dosta druželjubiviji, prijatni i topli ovde u Srbiji.

 

 

U prethodnih nekoliko godina Rus je posetio veliki broj gradova i poznatih turističkih lokacija u Srbiji, ali posebno ističe jedan grad na severu Srbije.

- Moram da izdvojim Novi Sad. Uživao sam u svom boravku u tom gradu. Lepi hoteli, mnogo lokaliteta, muzeja... Posebno mi se svidela Petrovaradinska tvrđava. Pored toga obišao sam još mnogo mesta u Srbiji. Golubac je jako lep i mislim da ima najlepšu tvrđavu u čitavoj zemlji.

 

 

Bliži se Nova godina, a kao i svi, tako i Gleb ima želje za koje bi voleo da mu se ispune u 2023. godini.

- Ako bih nešto poželeo u Novoj godini, to je da naučim perfektno da govorim srpski jezik, da pronađem još novim prijatelja i da pronađem projekte na kojima ću raditi. Svakako da vidim sebe u Srbiji u budućnosti, tako da ne razmišljam o odlasku. Sviđa mi se ovde.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading