OVAJ PLANINSKI BISER NEDALEKO OD BEOGRADA DOBIJA SAVREMENE PUTOKAZE Najmodernije table sa "QR kodom" od danas na Rudniku vode do svih znamenitosti "krova Šumadije" (FOTO)

Lepote Srbije

20:00

Turizam 0

Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac danas je na Rudniku organizovala postavljanje tabli koje upućuju na sve najistaknutije tačke i znamenitosti ove planine.

OVAJ PLANINSKI BISER NEDALEKO OD BEOGRADA DOBIJA SAVREMENE PUTOKAZE Najmodernije table sa "QR kodom" od danas na Rudniku vode do svih znamenitosti "krova Šumadije" (FOTO)
Rina

Da se popularni "krov Šumadije" ubrzano razvija i da se nastoje iskoristiti na pravi način njegovi potencijali govori i činjenica da su nedavno obeležene i markirane sve pešačke i planinarske ture, tzv. staze zdravlja do vrhova Rudnika, a takođe je Arheološki institut iz Beograda na više lokacija postavio table do arheološkog lokaliteta Prljuša, koje je 2017. proglašeno za teritoriju od istorijskog i kulturnog značaja i nalazi se pod zaštitom države.

"Table koje danas postavlja Turistička organizacija Milanovca najmodernije su, imaju QR kod i biće dvojezičke, na srpskom i engleskom jeziku. Biće ih postavljeno oko 30 i obuhvatiće sve ono najatraktivnije na Rudniku - vrhove, Dečje odmaralište Rudnik, vulkanski vrh Ostrovicu, Prljušu, Crkvu Svetog Đorđa itd.", rekao je RINI Srđan Milićević iz TO GM.

OVAJ PLANINSKI BISER NEDALEKO OD BEOGRADA DOBIJA SAVREMENE PUTOKAZE Najmodernije table sa Rina

On je dodao da se trude da u potpunosti odgovore izazovima u susret dovršetku projekta "Vizitorski centar" čiji se kraj radova i otvaranje očekuju do kraja naredne godine.

"To će u potpunosti izmeniti fizionomiju Rudnika", napomenuo je on.

OVAJ PLANINSKI BISER NEDALEKO OD BEOGRADA DOBIJA SAVREMENE PUTOKAZE Najmodernije table sa Rina

Vizitorski centar dolazi na poziciju tzv. Jabučara, da bude "pri ruci" svima koji se šetaju varošicom, žive u njenom donjem delu, kao i ljudima koji su smešteni u gornjem, planinskom delu Rudnika, u privatnom smeštaju i po vikendicama, a prema najavama, u nekom budućem periodu, i skijašima, jer se priprema revitalizovanje stare rudničke skijaške staze.

Takođe, na tom mestu planirani su ubuduće i otvoreni bazeni sa svim raspoloživim sadržajima.

vrnjačka banja

Kafa 150, a ručak za dvoje 1500 dinara: Cene u ovoj popularnoj srpskoj banji oduševile goste koji kažu - definitivno se ovde vraćamo ponovo

Turizam

12:00

20 februar, 2024

Osim već standardno popularnh planina poput Kopaonika i Zlatibora, tokom minulih prazničnih dana veoma posećena bila je i Vrnačka Banja, kroz koju je prošlo na hiljade posetilaca. Uredjeno šetalište i mnoštvo sadržaja primamili su goste iz svih delova Srbije, ali ono što je na većinu njih ostavilo pozitivan utisak jesu pristupačne cene.

Komentari(0)

Loading