SPOMENIK PRIRODE NA PADINAMA BELJANICE Nekada je bio najviši vodopad u Srbiji, ali mu titulu najlepšeg još niko nije uzeo

Lepote Srbije

21:00

Turizam 0

Sa izvorom rečice Vrelo vodopad na padinama Beljanice proglašen je spomenikom prirode i objektom geonasleđa Srbije.

SPOMENIK PRIRODE NA PADINAMA BELJANICE Nekada je bio najviši vodopad u Srbiji, ali mu titulu najlepšeg još niko nije uzeo
Shutterstock

 

 

Na padinama Beljanice u istočnom delu Srbije nalazi se jedan od najlepših vodopada u našoj zemlji - Lisine.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Smešten je u blizini još jednog veoma atraktivnog lokaliteta za turiste - Resavske pećine, pa je veliki broj turističkih agencija povezao ove dve prirodne atrakcije u jedan izlet, često i sa obilaskom manastira Manasija.

Sa visinom od 25 metara vodopad Lisine dugo je važio za najviši u zemlji, a onda su početkom poslednje decenije prošlog veka otkriveni slapovi na Staroj planini čija visina premašuje Lisine: Bigar (35 metara), Čunguljski skok (42 metra), Piljski vodopad (65 metara), Koprenski (103 metra) i, konačno, Kaluđerski skok koji je sa visinom od 232 metra najviši vodopad u Srbiji.

Ipak, ni oduzimanje titule najvišeg vodopada u Srbiji nije umanjilo popularnost Lisina među posetiocima. Mnogo je onih koji makar jednom godišnje svrate do Lisina kako bi uživali u lepoti vodopada i prirode u kojoj je smešten.

Sa izvorom rečice Vrelo vodopad na padinama Beljanice proglašen je spomenikom prirode i objektom geonasleđa Srbije.

Iako je najlepši u proleće, vodopad blizu Resavske pećine neće vas razočarati ni u jesen, kad priroda kojom je vodopad okružen promeni ruho.

Evo kako doći od Beograda do Beljanice:

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Srpski Holivud

BRAVO SRBINE Srpski Holivud zasijao novim sjajem a dobio i šajkaču (FOTO)

Turizam

17:00

21 jun, 2024

Gornji Milanovac – Na planini Rudnik u selu Mutanj, jedna prelepa livada postala je prava turistička atrakcija i to zahvaljujući entuzijazmu samo jednog čoveka. Ivan Jakovljević poznatiji kao Ivo Car napravio je Srpski Holivud i to tako što je podigao kredit i postavio čuvena slova koja se mogu videti i na brdu iznad Los Anđelesa. Ipak, nakon 17 godina došlo je vreme za malu popravku dobro poznatih slova.

safari

Neverovatan safari na srpski način, kroz prelepe predele Tare vozi vojni kamion: Nova turistička atrakcija oduševljava, voze se deca od tri ali i penzioneri od 83 godine (FOTO)

Turizam

12:00

19 jun, 2024

Planina koju je za svoj dom birao i bog Tar, jedna je od tri najposećenije u Srbiji. Veličanstveni priodni predeli svake godine tokom letnje sezone privlače veliki broj turista, a od pre dve godine gosti nestvarne pejzaže Tare mogu da dožive iz do sad neviđene perspektive ali i iz neočekivanog vozila. Vojni kamioni marke TAM spremni su za safari, koji turistima pružaju nezaboravn doživljaj.

Komentari(0)

Loading