NAPUNITE BATERIJE U OKOLINI BEOGRADA Ne morate na daleki put da biste se odmorili

Lepote Srbije

12:00

Turizam 0

Kada se spomene odmor, većina pomisli na putovanje. Odlazak iz grada barem na jedan dan može biti potpuno dovoljan da se napune baterije, ali većina ljudi to vidi kao rano ustajanje, dug put, nekoliko sati uživanja, povratak kući i opet umor.

NAPUNITE BATERIJE U OKOLINI BEOGRADA Ne morate na daleki put da biste se odmorili
Lepote Srbije/K.R.

Postoji nekoliko mesta u blizini Beograda koja su odlična za one koji žele da napuste glavni grad, a opet, skoro da ni ne izađu iz njega.

Avala

Planina koju je neizbežno spomenuti kada se govori o znamenitostima grada, a opet je mnogi stanovnici Beograda nisu posetili još od kad su sa školom morali da dođu ovde. Ako vas ne zanima istorijski značaj Avale i šetanje po prirodi, možete doći da popijete kafu na vrhu tornja i napraviti fenomenalne fotografije grada.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Osim Avale, Košutnjak, Topčider, Šuplja stena i Zvezdarska, Miljakovačka, Bojčinska i Lipovačka šuma će, takođe, moći da budu dovoljna promena do narednog višednevnog odmora.

NAPUNITE BATERIJE U OKOLINI BEOGRADA Ne morate na daleki put da biste se odmorili Printscreen/Instagram
 

Vinča

Velikom broju stanovnika prva asocijacija na Vinču jeste deponija, mnogi ni ne znaju da se najstarija neolitska civilizacija Evrope nalazi baš ovde. Nema potrebe za odlaskom u daleke gradove da bi se videla neprocenjiva otkrića o istoriji naroda, kada se kolevka evropske civilizacije nalazi na pola sata od centra grada.

Nautičko selo ili Obedska bara

Za sve ljubitelje reke, sporta, ribolova, provoda, tu je nautičko selo u blizini Beograda. Za samo pola sata, možete stići na mesto koje će vam pružiti užitak isto kao da ste se vozili satima do nekog popularnog mesta.

Ukoliko biste nešto bogatiju ponudu, možete vožnju da produžite za još dvadesetak kilometara i uživate u prirodnom bogatstvu Specijalnog rezervata prirode "Obedska bara".

NAPUNITE BATERIJE U OKOLINI BEOGRADA Ne morate na daleki put da biste se odmorili Lepote Srbije/K.R.
 

Pančevo i Smederevo

Oba grada su blizu Beograda i imaju svašta da ponude. Kako ne biste imali osećaj da ste došli u dosadne gradove, proverite muzeje koje nude, pročitajte barem osnovno iz istorije i sigurno ćete promeniti mišljenje, kada shvatite značaj Smederevske tvrđave ili Đorđa Vajferta i njegovih dela za Srbiju.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading