TRI NAJLEPŠE VIKEND DESTINACIJE PO IZBORU "BRKE SA INSTAGRAMA" Putriota vam predlaže šta obavezno da obiđete ove jeseni (FOTO)

M. M.

16:00

Turizam 0

Aleksandar je obišao veliki broj država od Vijetnama i Tajlanda do Mauritanije i Uzbekistana, ali uvek sa radošću posećuje prelepe predele Srbije.

TRI NAJLEPŠE VIKEND DESTINACIJE PO IZBORU "BRKE SA INSTAGRAMA" Putriota vam predlaže šta obavezno da obiđete ove jeseni (FOTO)
Privatna arhiva

 

Gde bismo mogli ovog vikenda? Sigurno da ste mnogo puta sebi i vašim prijateljima, porodici ili kolegama postavili baš to pitanje. Srbija je prelepa, toliko toga može da ponudi, pa ne morate odmah pohrliti ka Temišvaru, Budimpešti, Sofiji, Skoplju...

Gde god da krenete, sever, zapad, istok, jug... naći ćete skrivene bisere naše prelepe Srbije. Toliko mesta za koja možda nikada niste čuli, a predstavljaju prave dragulje i jedva čekaju da se sa ponosom predstave turistima i ugoste ih.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ukoliko vam je pomoć potrebna, mi smo upitali našeg poznatog travel blogera Aleksandra Tašića, koga mnogi znaju po nadimku Putriota, da vam predloži tri destinacije koje biste mogli obići tokom vikenda ove jeseni.

Aleksandar je obišao veliki broj država od Vijetnama i Tajlanda do Mauritanije i Uzbekistana, ali uvek sa radošću posećuje prelepe predele Srbije. Putriota nam je predložio tri destinacije po njegovom izboru, a na vama je samo da izaberete jednu, spremite stvari za naredni vikend, natočite gorivo i bukirate smeštaj.

ĐERDAP

 

 

Lepotan naše zemlje, nezaobilazna tačka, kad god sam imao goste iz inostranstva, a bilo ih je dosta. Nijedan od njih se nije vratio bez kofe utisaka. Boje u jesen su čarobne, naročito ukoliko ih posmatramo sa Dunava. Zbog toga, preporučujem krstarenje rekom, kraću ili dužu varijantu. Posetu čuvenoj Golubačkog tvrđavi, nedavno restauriranoj, koja izgleda kao utvrđenje iz nekog filma epske fantastike. Uostalom, ceo nacionalni park izgleda tako, sve te dramatične i strme litice, bogate šume, mistični zaseoci i manastiri. Đerdap je za razglednicu.

MOKRA GORA

 

 

Mokra Gora je po meni najautentičniji deo Srbije, taknut samo toliko, da i čovek može uživati u fenomenalnoj prirodi koja je dominantna. Sve je nekako dozirano, urađeno sa stilom, od drvenih kuća i sela, do pruge i puteva. Dosta je aktivnosti koje su dostupne tokom cele godine, ali i tišine ukoliko je ona posetiocima najpotrebnija. Mokra Gora nije za izlaske, žurke i zabavu u tom kontekstu. Ona je za apsolutno pravi pravcati odmor svih naših čula.

STARA PLANINA

 

 

Planina koju još uvek nismo uspeli da pripitomimo, nadam se da nam neće ni poći od ruke. Ogromna je, putevima slabo povezana, smeštajnim kapacitetima oskudeva, vodopadima najbogatija. Najveći broj vodopada u Srbiji se nalazi baš ovde, ima onih kraj puta te onih za koje je potreban kompas i dodatna oprema. Tek nekoliko sati, po komadu. Retko ko može reći da je istražio celu. Lično se radujem svakom povratku, jer žudim da provodimo vreme zajedno. Ne propustite autentična planinska sela Topli Do i Dojkince. Babin zub i Midžor. Stara neka samo nastavi da se suprotstavlja novom, i sve pet.

BONUS VIDEO:

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

 

 

 

Komentari(0)

Loading