SNIMANO NA ZLATIBORU NA 20 STEPENI ISPOD NULE Gledaoci svetske televizije Nacionalna geografija fascinirani graditeljskim čudom

16:29

Turizam 0

Najduža panoramska gondola na svetu dobila svojih pet minuta na svetskoj televiziji Nacionalna geografija

SNIMANO NA ZLATIBORU NA 20 STEPENI ISPOD NULE Gledaoci svetske televizije Nacionalna geografija fascinirani graditeljskim čudom
Foto: Rina

Najveća turistika atrakcija zlatiborska “Gold gondola” doživela je slavu svetskih razmera. Ona predstavljena kao pravo građevinsko čudo u emisiji “Evropa odozgo” na kanalu Nacionalne geografije. Gledaoci svetski poznatog kanala upoznati su sa glavnim karakteristikama zlatiborske žičare i lepotama Zlatibora.

Foto: Rina
 

 „Ovo je najduža panoramska gondola na svetu i posebno graditeljsko delo. Gondola je zahtevala 18 kilometara sajli ,težine 170 tona, kako bi se premostila orgomna razdaljina, a njihovo postavljanje zahtevalo je 36 stubova, što je duplo više od većine ovakvih sistema. Toranj gondole se nalazi visini od skoro 1500 metara, što nudi jedinstven pogled na dolinu ispod“, navodi se u emisiji.

Snimci su napravljeni krajem prošle godine na temperaturi od minus 20 stepeni.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

U nizu najatraktivnijih delova Srbije predstavljenih u emisiji, najduža gondola na svetu dala je svoj doprinos kao jedan od najmodernijih projekata koji je postavio nove standarde turizma ne samo kod nas nego i u svetu.

- Veliko nam je zadovoljstvo što je naša zlatna gondola, koja je ostvarila višedecenijski san meštana Opštine Čajetina, predstavila zlatiborski kraj i Srbiju u najlepšem svetlu - kazali su za RINU u JP "Gold Gondola".

 

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading