JEDNA OD NAJPOSEĆENIJIH LOKACIJA U SRBIJI Ovu retkost ima još samo Japan, a mi je imamo u Gornjoj Trepči (FOTO/VIDEO)

Lepote Srbije

14:00

Turizam 0

Atomska banja u Gornjoj Trepči pored Čačka jedna je od najposećenijih lokacija u Srbiji, a upravo u podnožje Vujna na lečenje dolaze posetici iz čitavog sveta.

JEDNA OD NAJPOSEĆENIJIH LOKACIJA U SRBIJI Ovu retkost ima još samo Japan, a mi je imamo u Gornjoj Trepči (FOTO/VIDEO)
FOTO:RINA/Atomska banja Gornja Trepča

U ovu banju uloženi su milioni evra stranog kapitala, a lokalna samouprava rešava decenijske probleme nedostajuće infrastrukture koji se odnosi pre svega na gradnju fekalne kanalizacije i parking prostora.

„Oni koji dolaze u banju prevashodno zbog lečenja, imaju potrebu za korišćenjem kolica za osobe sa invaliditetom i drugih pomagala, a s obzirom da banja u geografskom smislu nema velike mogućnosti za širenjem, na nama je da prilagodimo i stvorimo dobre uslove za ljude koji se ovde leče, najviše od multiple skleroze”, rekao je MilunTodorović, gradonačelnik Čačka.

JEDNA OD NAJPOSEĆENIJIH LOKACIJA U SRBIJI Ovu retkost ima još samo Japan, a mi je imamo u Gornjoj Trepči (FOTO/VIDEO) Shutterstock
 


Možda vas zanima:

On je istakao da je jedan od urađenih projekata novi parking u centru Atomske Banje na oko 1000 metara kvadratnih sa 38 parking mesta.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

„Vrednost radova je sedam miliona dinara, sredstva su opredeljena iz republičkog budžeta na zahtev grada Čačka. Parking će mnogo značiti korisnicima koji dolaze na jednodnevne terapije, s obzirom da oni gosti koji su smešteni u stacionaru ili hotelu imaju obezbeđena parking mesta”, rekao je Todorović i naglasio da je pre nekoliko dana potpisao ugovor sa projektantom i za kanalizaciju i za postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.

JEDNA OD NAJPOSEĆENIJIH LOKACIJA U SRBIJI Ovu retkost ima još samo Japan, a mi je imamo u Gornjoj Trepči (FOTO/VIDEO) Foto: Rina
 

"Iz budžeta grada Čačka opredeljeno je nešto manje od 40 miliona dinara za te namene, krećemo u javnu nabavku i za sedam meseci trebalo bi da to bude završeno. Ubrzo će početi radovi na saobraćajnici u dužini od 600 metara za Vasoviće, a u planu je i put za Livadice. Nakon rešavanja imovinsko – pravnih odnosa gradiće se i otvoren bazen",  kazao je Todorović.

JEDNA OD NAJPOSEĆENIJIH LOKACIJA U SRBIJI Ovu retkost ima još samo Japan, a mi je imamo u Gornjoj Trepči (FOTO/VIDEO) Shutterstock
 

Gradonačelnik je istakao da je iz budžeta grada Čačaka izdvojeno oko 1, 2 milona za gradnju dečijeg igrališta, za teretanu na otvorenom opredeljeno je prošle godine milion dinara a u protekle četiri godine u asfaltiranje saobraćajnica u ovoj mesnoj zajednici uloženo je oko 35 miliona dinara, ne računajući glavnu saobraćajnicu u koju je Ministarstvo turizma uložilo 27 miliona, dok je grad Čačak za tu namenu opredelio osam miliona dinara.

Kako doći od Beograda do Atomske banje Gornja Trepča pogledajte na sledećoj mapi:

Izvor: RINA

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading