OVO MESTO DEFINITIVNO TREBA DOŽIVETI Misteriozno jezero bez dna ostavlja bez daha! (FOTO/VIDEO)

Lepote Srbije

13:00

Turizam 0

Ispod planine Kopaonik, nekih petnaestak kilometara od Raške na 900m nadmorske visine, u selu Semeteš nalazi se neobično Semeteško jezero, dugačko osamdesetak metara sa plutajućim ostrvima koja avanturisti mogu i da „provozaju“.

OVO MESTO DEFINITIVNO TREBA DOŽIVETI Misteriozno jezero bez dna ostavlja bez daha! (FOTO/VIDEO)
Printscreen/Youtube

Njegova zelena voda stalno treperi, u jezero se ulivaju podzemne vode, meštani tvrde da je ovo jezero nema dno, a oko njega kruže razne legende.

OVO MESTO DEFINITIVNO TREBA DOŽIVETI Misteriozno jezero bez dna ostavlja bez daha! (FOTO/VIDEO) Shutterstock/Semeteško jezero
 

Po jednoj je neki pop želeo da obavi vršidbu na Svetog Ćirila, iako su ga meštani upozorili da tada to ne treba raditi.

On je započeo posao, zemlja se otvorila, progutala njega i konje, a zatim je iskuljala voda od koje se formiralo jezero čija površina stalno treperi.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Druga legenda pripoveda o vilama koje su se nekada ovde okupljale ali i jezivim glasovima misteriozne vodene nemani koja noću prestrašuje slučajne prolaznike…

Svakako, više od legendi kad je u pitanju Semeteško jezero, zanimljiv je redak prirodni fenomen po kojem je ono poznato – formiranje plutajućih ostrva gde neka od njih sadrže čak i visoko rastinje, drveće.

Tokom vetrovitih dana ova ostrva se pomeraju, plutaju po površini na sve strane, tako da izgled jezera zapravo nikada nije isti.

Inače, na samoj obali izgrađene su brvnare koje u odrazu formiraju jako instagramični prizor gde možete fotografisati do iznemoglosti, a među turistima je takođe popularno i da se voze po plutajućim ostrvima.

Postoje smeštajni kapaciteti, ali i restoran tako da je ova turistička destinacija odlična ideja za kratki dvodnevni izlet.

Kako doći od Beograda do Semeteškog jezera pogledajte na sledećoj mapi:

 

Izvor: naslovi

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari(0)

Loading