PRELEPO ZDANJE NA SRPSKOJ LEPOTICI Planina Tara je dobila još jedan veličanstven vidikovac, pogled koji doseže do BiH

J. K.

19:12

Turizam 0

Planina Tara širom sveta prepoznatljiva je po svojim veličanstvenim vidikovcima.

PRELEPO ZDANJE NA SRPSKOJ LEPOTICI Planina Tara je dobila još jedan veličanstven vidikovac, pogled koji doseže do BiH
Foto: Rina

 

Sada je na njenim padinama nikao još jedan sa kog se pruža prelep pogled na dolinu Drine, jezero Perućac i predeo Osata u Republici Srpskoj. Vidikovac je nazvan Zelenika, a upravo to ime koriste Srbi za reku Drinu već vekovima.

- Na kaskadnom platou urađena je drvena ograda i postavljeno šest moderno i funkcionalno dizajniranih nadstrešnica sa stolicama, stolovima i ležaljkama koji posetiocima pružaju poseban ugođaj i uživanje u izuzetnom pogledu na ovaj deo Podrinja. Ostalo je još da se postave info table i prateća infrastruktura, a zvanično otvaranje je planirano za sredinu septembra. Iako radovi na uređenju nisu završeni u potpunosti, brojni turisti već posećuju ovaj lokalitet - kaže Ranko Milanović iz NP Tara.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Investitor izgradnje i opremanja vidikovca Zelenika je JP „Nacionalni park Tara“ uz finansijsku podršku Ministarstva zaštite životne sredine i Unikredit banke Srbija JSC. Inicijativa za izgradnju potekla je od Saveta korisnika NP Tara, a izradu projekta je finansirala Turističke organizacije „Tara-Drina“ Bajina Bašta.

- Ovo je 11 uređeni vidikovac u Nacionalnom parku Tara, a uskoro je planirano i uređenje vidikovca Vrla ripa, poznatiji kao Uroševa stena u saradnji sa turističkom organizacijom „Tara-Drina“ Bajina Bašta i turističkom organizacijom regije zapadna Srbija - naglasio je Milanović.

gostilje

NEVEROVATNE PRIRODNE LEPOTE Evo zašto su i kraljevi dolazili na Zlatibor (FOTO)

Turizam

19:00

11 jun, 2024

Zlatibor - Da je Zlatibor planina izuzetne lepote, otkrili su i sami kraljevi. Početak razvoja turizma na ovoj planini vezuje se za daleku 1893. godinu, kada je u posetu stigao srpski kralj Aleksandar Obrenović. I od tada je ova planina nezaobilazna turistička destinacija, sa pravom nosi epitet vazdušne banje, a to osete svi koji ovde kroče.

Komentari(0)

Loading