TURISTIČKA ATRAKCIJA OBORILA SVE REKORDE Na ovaj dan ispisana je istorija na Zlatiboru, pre sedam godina postavljen kamen temeljac za turističko čudo!

J. K.

16:01

Turizam 0

Pre tačno sedam godina, na praznik Preobraženje na Zlatiboru je postavljen kamen temeljac za Gold gondolu, koja se pokazala kao jedna od najvećih turističkih atrakcija ikada izgrađenih u Srbiji.

TURISTIČKA ATRAKCIJA OBORILA SVE REKORDE Na ovaj dan ispisana je istorija na Zlatiboru, pre sedam godina postavljen kamen temeljac za turističko čudo!
rina.rs

 

Otvorena pre godinu i sedam meseci ona je oborila sve rekorde posećenosti i samu sebe isplatila, a investicija je vredna 13.5 miliona evra. Turisti koji su se provozali od centra planine do vrha Tornika stizali su iz svih krajeva sveta. 

Gondola je otvorena 14. januara 2021. godine. Do sada je prevezeno oko 390.000 putnika, od toga samo u prvih sedam meseci 2022. godine više od 135.000. Pred ovogodišnju letnju sezonu stiglo je novih 18 kabina, pa gondola sada ima kapacitet od 800 putnika u satu u 72 zasebne kabine“, kaže Bojana Božanić, direktorka JP Gold Gondola Zlatibor.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Za kratko vreme, Gold gondola postala je atrakcija zbog koje na Zlatibor dolaze turisti iz čitavog sveta.

Uprkos manjem broju turista na početku 2022, ipak su ostvareni dobri rezultati. Ovaj mali jubilej obeležavamo u iščekivanju milionitog putnika krajem sledeće godine“, dodaje Božanićeva.

Vazdušna trasa gondole od centra Zlatibora, preko Ribničkog jezera do ski centra Tornik duga je devet kilometara, što je čini najdužom na svetu. Posle 25 minuta vožnje iznad živopisnih pejzaža Zlatibora, stiže se do Tornika s koga se pruža veličanstven pogled na Durmitor, Jahorinu, Taru, Ribničko jezero, vrhove Čigota i Murtenica, sela Jablanica, Dobroselica, Stublo, Semegnjevo, naselje Zlatibor.

Komentari(0)

Loading