TURISTIČKA ATRAKCIJA OBORILA SVE REKORDE Na ovaj dan ispisana je istorija na Zlatiboru, pre sedam godina postavljen kamen temeljac za turističko čudo!

J. K.

16:01

Turizam 0

Pre tačno sedam godina, na praznik Preobraženje na Zlatiboru je postavljen kamen temeljac za Gold gondolu, koja se pokazala kao jedna od najvećih turističkih atrakcija ikada izgrađenih u Srbiji.

TURISTIČKA ATRAKCIJA OBORILA SVE REKORDE Na ovaj dan ispisana je istorija na Zlatiboru, pre sedam godina postavljen kamen temeljac za turističko čudo!
rina.rs

 

Otvorena pre godinu i sedam meseci ona je oborila sve rekorde posećenosti i samu sebe isplatila, a investicija je vredna 13.5 miliona evra. Turisti koji su se provozali od centra planine do vrha Tornika stizali su iz svih krajeva sveta. 

Gondola je otvorena 14. januara 2021. godine. Do sada je prevezeno oko 390.000 putnika, od toga samo u prvih sedam meseci 2022. godine više od 135.000. Pred ovogodišnju letnju sezonu stiglo je novih 18 kabina, pa gondola sada ima kapacitet od 800 putnika u satu u 72 zasebne kabine“, kaže Bojana Božanić, direktorka JP Gold Gondola Zlatibor.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Za kratko vreme, Gold gondola postala je atrakcija zbog koje na Zlatibor dolaze turisti iz čitavog sveta.

Uprkos manjem broju turista na početku 2022, ipak su ostvareni dobri rezultati. Ovaj mali jubilej obeležavamo u iščekivanju milionitog putnika krajem sledeće godine“, dodaje Božanićeva.

Vazdušna trasa gondole od centra Zlatibora, preko Ribničkog jezera do ski centra Tornik duga je devet kilometara, što je čini najdužom na svetu. Posle 25 minuta vožnje iznad živopisnih pejzaža Zlatibora, stiže se do Tornika s koga se pruža veličanstven pogled na Durmitor, Jahorinu, Taru, Ribničko jezero, vrhove Čigota i Murtenica, sela Jablanica, Dobroselica, Stublo, Semegnjevo, naselje Zlatibor.

arilje

FANTASTIČAN PRIZOR Stotine planinara krenulo u akciju od Dobrača do Brekova, u prirodnim lepotama Srbije uživaju i stari i mladi!

Turizam

16:00

21 maj, 2024

Arilje - Da Srbija i te kako može biti pravi raj za planinare, a da su zanimljive rute skrivene u svakom delu naše zemlje na najbolji način pokazala je velika planinarska akcija održana na ruti između dva ariljska sela Dobrače i Brekovo. Predsednik Planinarskog saveza Srbije Iso Planić rekao je da iako ova akcija nije u planu Planinarskog saveza Srbije, kao da jeste, jer su se okupili predstvanici brojnih društava i iz Srbije i iz okoline.

Zlatar

BIČE PREDIVNO Ova srpska planina će dobiti čak pet botaničkih bašta, posetioci će uživati u novim sadržajima!

Turizam

20:00

20 maj, 2024

Nova Varoš – Ove sedmice na planini Zlatar započete su aktivnosti na uspostavljanju pet botaničkih bašta lekovitog bilja u okviru projekta „Zajedničke akcije za razvoj ruralnog turizma”. U saradnji sa poznatim narodnim travarom Momčilom Antonijevićem određene su lokacije najpodesnije za uspostavljanje mini botaničkih bašta, a cilj ovog projekta jeste da se posetiocima ove planine približi svet lekovitog bilja koji na njoj raste.

Komentari(0)

Loading