VRNJAČKI MOST "KO TO TAMO PEVA" Posvećen najboljem i najgledanijem filmu domaće kinematografije 20. veka (VIDEO)

Lepote Srbije

14:00

Turizam 0

Turističko-kulturna atrakcija u Vrnjačkoj Banji u čast velikanima jugoslovenskog i srpskog glumišta. Zanimljivo je da noću svetli.

VRNJAČKI MOST "KO TO TAMO PEVA" Posvećen najboljem i najgledanijem filmu domaće kinematografije 20. veka (VIDEO)
sopstveno delo

Posle „mosta ljubavi“, „mosta matematike“ i „mosta daljinara“, Vrnjačka Banja je 2018. godine dobila još jedan tematski most preko Vrnjačke reke – filmski most „Ko to tamo peva“ u čast velikanima jugoslovenskog i srpskog glumišta.

Uz prigodnu svečanost, otvaranju novog pešačkog mosta, nazvanog po najboljem i najgledanijem filmu domaće kinematografije 20. veka, prisustvovali su i režiser ovog kultnog ostarenja Slobodan Šijan, poznati glumac Milan Caci Mihailović, mladi glumci iz klase Ivana Jevtovića, čelnici lokalne samouprave i brojni gosti.

- Kada su me pozvali iz Vrnjačke Banje i rekli mi kako neko podiže most posvećen našem filmu, mislio sam da me zavitlava. Jer, ipak je „Ko to tamo peva“ samo film, bez obzira da li ga je neko proglasio za najboljeg. Znate, ima puno najboljih filmova – rekao je Slobodan Šijan, pozdravljajući prisutne. - Ovo je svakako lep gest i odražava komunikaciju koju je naš film imao i ostvarivao sa domaćom publikom. I, pošto znam da svi jedva čekaju da pređu preko mosta, ako mene pitate - ja bih autobus proterao ovuda.

Na inicijativu Udruženja „Danilo Bata Stojković“ na čelu sa Nikolom Džamićem, izgrađen je most u kombinaciji drveta, kamena i gvožđa, i ogradom sa filmskom tematikom.

- Ovo je i svojevrsno priznanje koje odajemo filmskim umetnicima, odnosno glumcima jugoslovenske kinematografije od kojih su mnogi od njih bili česti i rado viđeni gosti u Vrnjačkoj Banji – naglasio je Boban Đurović, predsednik vrnjačke opštine. - „Filmski most“ svakako će predstavljati novu turističko-kulturnu atrakciju prestonice srpskog kontinentalnog turizma.

 

 

Izvor: novosti

Komentari(0)

Loading