ZLATIBOR U KORAK SA MONDEMSKIM MESTOM EVIAN Na srpskoj planini planira se izgradnja golf terena i auto moto droma kao u francuskom gradiću

J. K.

13:21

Turizam 0

Delegacija opštine Čajetina obišla je u pratnji domaćina turističke znamenitosti Eviana, među kojima je svakako i izvorište najprodavanije mineralne vode na svetu Evian.

ZLATIBOR U KORAK SA MONDEMSKIM MESTOM EVIAN Na srpskoj planini planira se izgradnja golf terena i auto moto droma kao u francuskom gradiću
Printscreen

 

Atrakcija Eviana je i njegov golf teren o čemu razmišlja i rukovodstvo opštine Čajetina u skladu sa planovima razvoja turističkih potencijala opštine.

"Slični po veličini, planovima razvoja i značaju turizma za prošlost, sadašnjost i budućnost lokalnih sredina, francusko mondensko mesto i banja Evian koje leži na obali Ženevskog jezera i jedan od lidera srpskog turizma opština Čajetina i njen Zlatibor lako su pronašli teme na kojima će ubuduće sarađivati. Iako slični i komplementarni, pronašli smo mogućnosti za saradnju i unapred se radujem dolasku francuskih turista na Zlatibor" izjavio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović nakon razgovora sa predsednicom francuskog gradića Evian Josiane Lei.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Gospođa Lei sa oduševljenjem je prihvatila poziv čelnih ljudi opštine Čajetina da sa svojim saradnicima poseti Zlatibor, tako da u narednom periodu sledi uzvratna poseta.

Cilj posete Evijanu je obilazak turističkih i sportskih sadržaja, a sve u susret realizaciji ideje velike investicije na Zlatiboru, izgradnje auto moto droma sa pratećim sadržajima.

Radna poseta delagacije opštine Čajetina nastavila se u Švajcarskoj

Tokom boravka u Švajcarskoj upriličen je i sastanak u prostorijama Svestske motociklističke federacije (FIM) u Ženevi, delegaciju iz Čajetine ugostili su Pol Dupark menadžer i Svetlana Nazarova koordinator. U narednom periodu biće organizovan obilazak staze u Le Manu-Francuska koja je projektovana za svetska auto moto takmičenja, što će doprineti boljoj realizaciji planova opštine Čajetina.

Posetu i sastanke delegacije opštine Čajetina organizovali su naši sunarodnici Dragoslav Perišić Kule legendarni srpski motociklista , Dragan Kotarac, profesor fizičke kulture, rodom iz Požege koji je sedamdesetih godina došao u Francusku i njegov sin Andrea, rođen u Evianu, vrlo popularan francuski političar.

Komentari(0)

Loading