"ČUDO BOŽJE" NA RECI LIM Čudesna voda koja leči mnoge bolesti izvire preko trideset hiljada godina, ovde je uživao i čuveni srpski kralj!

J. K.

14:14

Turizam 0

Voda, kako kažu meštani, leči psorijazu, zglobove, a od nje prerastaju kosti.

"ČUDO BOŽJE" NA RECI LIM Čudesna voda koja leči mnoge bolesti izvire preko trideset hiljada godina, ovde je uživao i čuveni srpski kralj!
Foto: Rina

 

U Pribojskoj banji, nadomak Priboja, u tzv. staroj Srbiji, po rečima meštana, nalazi se čudesno lekovita voda, u tolikoj meri da leči najrazličitije rane i bolesti, a stara je, za ne poverovati, 30 hiljada godina.

Ova voda leči konja, a kamoli ljude. Kad se u njoj okupaš kao da si izašao iz majčine utrobe. Kapacitete koje ima ova voda nema pola Evrope“, kazao je meštanin Ljubomir Pešić i dodao da su u ta brda „stare Srbije“ vekovima dolazili nevoljnici u potrazi za spasenjem i lekom od teških muka.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Kako kaže, mnogi „hrastavi“ odatle su izašli glatke kože, a mnogi „hromi“ prohodali.

Ova voda najbolja je apoteka i antibiotik“, napominje Pešić.

Doktor Dragan Pjevčević kaže za da je do penzije radio na lekovitom izvoru u Pribojskoj banji i da je neretko viđao kako plutaju delovi kože koju je, navodi, „kao čarapu skinula voda“, te da su brojni svedoci nevoljnika i srećnika koji su do Pribojske banje dolazili „na nosilima, a odlazili pešice.“

Ovo je izuzetno čuvena voda i temperaturom i sastavom, i hemijski i svim drugim sastavima. Dobra za piće, za terapiju, izuzetna za veliki broj bolesti. Ovde sam radio preko 30 godina i video na hiljade ljudi i pacijenata koji dolaze svake godine i nalaze svoj lek u ovoj vodi, bilo da se kupaju bilo da je piju. Verujem da je dolaženje dvaput godišnje uz adekvatnu terapiju dobro za kožna oboljenja“, napomenuo je Pjevčević i ispričao jedan ilustrativan primer:

Do groba ću pamtiti kako je čovek došao kod mene u kolicima, ovde se kupao i otišao svojim nogama kući“, rekao je doktor.

Naglašava da se za Pribojsku banju zna još od rimskog doba, a da se u lekovitoj vodi zajedno sa svojom vojskom, koju je, dodaje, izlečio, kupao i srpski kralj Uroš Prvi, sin Stefana Prvovenčanog.

Pribojska banja na mapi:

 

 

Komentari(0)

Loading