SRBI OBOŽAVAJU OVE PLANINE Zlatibor i Zlatar oborili sve rekorde posećenosti tokom praznika, gužve kao u jeku sezone (FOTO)

J. K.

10:10

Turizam 0

Tokom proteklih praznika planine na zapadu Srbije bile su izuzetno posećene, a najpopularniji svakako je i dalje Zlatibor kroz koji je za samo nekoliko dana prošlo preko 35.000 posetilaca.

SRBI OBOŽAVAJU OVE PLANINE Zlatibor i Zlatar oborili sve rekorde posećenosti tokom praznika, gužve kao u jeku sezone (FOTO)
Foto: Rina

 

"Već tradicionalno polovinom februara skoro svi smeštajni kapaciteti su popunjeni, a na Zlatiboru se tražio krevet više. Pokazalo se da je to destinacija broj jedan kad je u pitanju porodični odmor, ali i za omladinu koja voli skijanje i snežne avanture. Nezaobilazne atrakcije koje je posetio najveći broj turista jesu Gold Gondola, kao i neizbežna Stopića pećina", izjavio je Vladimir Živanović direktor TO Zlatibor.

Planina koja iz godine u godinu postaje sve popularnija jeste i Zlatar, koja je od devestiranog mesta sada jedna od top turističkih lokacija. Danima unazad bilo je sve rezervisano i nije bilo moguće pronaći smeštaj ukoliko to niste učinili na vreme.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

f"Ogromno interesovanje je zabeleženo polovinom februara, pa postaje praksa da i osim u decembru i januaru i sada imamo veliki broj gostiju. Svi smeštajni kapaciteti bili su popunjeni čak i nekoliko sedmica ranije. Na Zlataru ima dovoljno snega, pa su posetioci uživali su skijanju i sankanju, a najpopularniji sadržaj bila je vožnja kvadovima do netaknutih predela, vrha Zlatara i vidikovca sa kog puca veličanstven pogled na meandre Uvca", kaže Branko Pucarević direktor TO Zlatar.

Da je razvoj turizma na ovoj planini u ekspanziji pokazuje i da je višestruko skočilo interesovanje za kupovinu placeva, a skoro svi su i rasprodati. Narednih godina očekuje se dodatno povećanje smeštajnih kapaciteta na Zlataru.

Investitori su prepoznali Zlatar kao odlično mesto za ulaganje. Izgrađeni su novi apartmani i na taj način polako rešavamo naš ključni problem, a to je mali broj smeštajnih kapaciteta. Sada smo u prilici da ostavarimo rekordan broj noćenja”, naglasio je  Pucarević.

 

 

BONUS VIDEO

 

 

Dvokrevetna soba u ovoj banji košta 1.500 dinara! Nalazi se na samo tri sata od Beograda i prava je oaza mira

Dvokrevetna soba u ovoj banji košta 1.500 dinara! Nalazi se na samo tri sata od Beograda i prava je oaza mira

Turizam

11:00

13 jul, 2024

Osim prirodnih lečilišta banje se izdižu u sam vrh i zbog prirode koja ih okružuje ali i rekreativnih aktivnosti koje su prilagođene svim uzrastima. Jedna banja iako još uvek nije iskoristila puni potencijal, na dobrom je putu da se uskoro izdigne na sam vrh u posećenosti, posebno po ceni smeštaja koje ne prelaze 2.000 dinara, radi se o Pribojskoj Banji.

roška banja

Srpska lekovita banja sakrivena usred šume: U Rošku banju kod Požege dolazili u kolicima, mineralni izvori i sada teku (FOTO)

Turizam

15:00

12 jul, 2024

Na samo 14 kilometara od centra opštine Požega u selu Roge, nalaze se izvori mineralne vode uz pomoć kojih su se ljudi lečili još od turskog doba. Njena svojstva dobro su poznata svima onima koji su upravo ovde pronašli svoj spas, a bilo ih je na stotine. Ipak, i pored toga, ovo banjsko lečilište danas je zaraslo u korov a voda koji leči nalazi se u dva imrovizovana bazena do kojih nema čak ni jasnih putokaza.

banje srbije

Voda iz ove banje proglašena je za najkvalitetniju u celoj Jugoslaviji! Cene smeštaja od 2.000 dinara: Na ovom prostoru nekada je bila prestonica cara Justinijana

Turizam

16:00

10 jul, 2024

Cela Srbija bogata je prirodnim lepota i brojnim lečilištima u koja naši građani redovno odlaze. Banje postaju sve interesantnije za domaće i strane turiste, ali postoje i one banje na koje smo svi zaboravili. Jedna od njih je Tularska banja, koja se nalazi u blizini Sijarinske banje u Jablaničkom okrugu Srbije.

Komentari(0)

Loading