DANAŠNJI DATUM UPISAN U ISTORIJU SRPSKOG TURIZMA Pre tačno godinu dana u rad puštena Gold Gondola, nadmašeni svi rekordi i očekivanja

J. K.

14:11

Turizam 0

Prošlo je tačno godinu dana od kako je u rad puštena najduža panormska gondola na svetu.

DANAŠNJI DATUM UPISAN U ISTORIJU SRPSKOG TURIZMA Pre tačno godinu dana u rad puštena Gold Gondola, nadmašeni svi rekordi i očekivanja
rina.rs

 

Zlatiborska Gold Gondola za prvih 12 meseci nadmašila je sva očekivanja i oborila sve rekorde posećenosti. Do sada je prevezla skoro 250.000 putnika i svrstala se u red najvećih turističkih atrakcija u Srbiji.

Samo mi znamo koliko je bilo teško realizovati ovaj projekat i izboriti se sa brojnim opstrukcijama, ali naš karakter nam nije dozvolio da odustanemo i uspeli smo u našoj nameri da Zlatibor ima fantastičnu gondolu koja će doprineti razvoju kako Zlatibora i opštine Čajetina, tako i čitave Srbije. Gold Gondola je samo tokom minulih praznika prevezla oko 6.000 putnika, što je fantastična brojka. Mahom su to bili domaći turisti koji su u doba korona virusa prepoznali Zlatibor kao jednu od omiljenih turističkih destinacija, ali nisu izostali ni gosti iz inostranstva ", rekao je Milan Stamatovićm predsednik opštine Čajetina.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

rina.rs

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Ova turistička atrakcije osim turistima i turističkim radnicama velike benefite donela je i meštanima jer se cena placeva u blizini Gold Gondole višestruko povećala, kao i potražnja za njima. Na predelu Ribničkog jezera, gde se nalazi međustanica, u planu je izgradnja luksuznog odmarilšta "Zlatni grad" koji će dodatno zacementirati mesto Zlatibora na vrhu top destinacija u Srbiji, ali i u regionu.

"Želimo da da rasteretimo sam centar Zlatibora i stvaranjem novog ambijenta, turistima damo više mogućnosti. Za turiste koji uživaju u skupocenim hotelima i sadržajima, biće dostupni golf i sportski tereni, kao i sportka hala, ali ono što nas posebno raduje jesu zdravstvene klinike i to je jedan potpuno nov vid turizma na Zlatiboru. Na ovom mestu neće imati mogućnosti individualne gradnje, već samo turistički objekti savremene i moderne gradnje za sve turiste koji dolaze prvenstveno da se zdravstveno oporave", izjavio je Stamatović.

rina.rs
 

 

Da je zlatiborska Gold gondola opravdala očekivanja najbolje dokazuju gromni redovi u kojima se tokom od otvaranja čeka u redovima ponekad duže i od sat vremena kako bi se uživalo u vožnji ovom turističkom atrakcijom od centra zlatne planine, pa sve do vrha Tornika.

"Vožnja Gold gondolom traje oko 25 minuta i tokom nje prolazi se kroz živopisne predele netaknutih četinarskih šuma i preko prelepog Ribničkog jezera, gde se nalazi i međustanica. Gold gondola Zlatibor trenutno je najduža panoramska gondola na svetu, duža od pre nje najduže kineske gondole Tijanmen šun, jer je premavšila njenu trasu za čitavih 1,6 km", izjavio je Vladimir Živanović direktor TO Zlatibor Vladimir Živanović.

Komentari(0)

Loading