IDILIČNO MESTO NA JUGU SRBIJE Mesto skriveno bujnom prirodom predstavlja pravu atrakciju za ribolovce i ljubitelje prirode

Jelena Vamović

10:32

Turizam 0

Jedno od najlepših jezera u opštini Petrovac na Mlavi svako je Koreničko jezero.

IDILIČNO MESTO NA JUGU SRBIJE Mesto skriveno bujnom prirodom predstavlja pravu atrakciju za ribolovce i ljubitelje prirode
printscreen

 

Obalu jezera, čiste i lepe vode, krasi izuzetno čarobno prirodno okruženje, bez vidljive urbanizacije, sa svega par vikendica. Smešteno je u ataru sela Busur.

printscreen instagram

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Jezero je jedno od novonastalih i predstavlja pravu atrakciju za turiste. Postojeće staro jezero nalazi se na nekih par kilometara bliže selu i smešteno je u blizini glavnog puta i poznato je pod nazivom Busursko jezero.

Ne postoje uređene plaže, pa samim tim je skoro i nemoguće videti kupače na ovom mestu. To, uz bistru vodu iz potoka, utiče na to da jezero izgleda besprekorno čisto. Iako jezero ne privlači kupače, u dobroj meri ga posećuju druge grupe ljudi: ribolovci, fotografi i ljubitelji prirode.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Put oko Srbije (@put_oko_srbije)

Od svih posetilaca, Koreničko jezero definitivno najčešće posećuju ribolovci. Jezero je bogato različitim vrstama ribe, kao što su: šaran, babuška, amur, tostolobik, bodorka, deverika, linjak, sunčanica, crvenkapa i bandar. Karakterišu ga veliki primerci šarana, babuške i bandara, među kojima dominiraju šarani sa težinom od čak 20 kilograma.

 

Koreničko jezero na mapi:

Komentari(0)

Loading