Održan četvrti Rzav challenge, najmlađa učesnica Dunja (14) istrčala sedam kilometara bez problema

Jedinstven adrenalinski izazov održan је u Arilju i predstavlja spoj prirode i sporta, a učesnicima pruža nezaboravnu iskustvo. Uz najčistiju reku u Srbiji - Rzav, profesionalni trkači i rekreativci su imali priliku da testiraju svoje granice spremnosti i izdržljivosti.

rzav
rina

- Ovo je četvrti Rzav čelendž po redu. Ove godine imamo dve staze od 14 i sedam kilometara. Dozvoljeno je da se i reka ove godine koristi kao prepreka. Imamo svake godine sve više učesnika”, kaže za RINU Radovan Savić.

Učesnici Rzav čelendža stigli su u Arilje iz svih krajeva Srbije. Pojedini se aktivno bave trčanjem, drugi rekreativno, ali su svi došli, kažu, kako bi se pre svega dobro zabavili i oborili lične rekorde.

Kako kažu, cilj im je da pobede sami sebe, a sviđa im se što trke nisu suvoparne. Najmlađa učesnica stigla je iz Trstenika i sa samo 14 godina, istrčala je sedam kilometara.
rzav rina
 

- Prelep osećaj zaista, posebno mi se sviđaju prepreke. Ovde na trci sam sa mamom i njenom drugaricom, rekla je Dunja Lekić.

Nakon trke učesnike je sačekao specijalitet ovog kraja - vojnički pasulj, a čuli su se i zvuci trube koju je zasvirala prva dama srpske trube Danijela Veselinović.

rzav rina
 

Predsednik opštine Arilje Predrag Maslar poručuje da ova manifestacija iz godine u godinu stiče sve veću popularnost, a ujedno i na najbolji način predstavlja prestonicu maline.

- Sa strane dolazi dosta takmičara, to je prilika i da vide turističku ponudu Arilja”, istakao je Maslar.

rzav rina
 

 

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

šešir

Kad imam dobar šešir sve mi dobro stoji: Jedinstvena izložba u Čačku, nekada se bez njih nije izlazilo iz kuće i predstavljali su statusni simbol a danas ih retko ko nosi

Manifestacije

13:00

26 februar, 2024

U građanskoj kulturu šešir je oduvek predstavljao statusni simbol, a nekadašnje čačanske dame su govorile „Kada imam dobar šešir sve mi lepo stoji”. U GalerijI Etnološkog muzeja - Hadžića kući otvara se Izložba kolekcije šešira iz perioda dvadesetih i tridesetih godina prošlog veka iz etnološke zbirke Narodnog muzeja i trajaće do 22. aprila.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading