Održan četvrti Rzav challenge, najmlađa učesnica Dunja (14) istrčala sedam kilometara bez problema

Jedinstven adrenalinski izazov održan је u Arilju i predstavlja spoj prirode i sporta, a učesnicima pruža nezaboravnu iskustvo. Uz najčistiju reku u Srbiji - Rzav, profesionalni trkači i rekreativci su imali priliku da testiraju svoje granice spremnosti i izdržljivosti.

rzav
rina

- Ovo je četvrti Rzav čelendž po redu. Ove godine imamo dve staze od 14 i sedam kilometara. Dozvoljeno je da se i reka ove godine koristi kao prepreka. Imamo svake godine sve više učesnika”, kaže za RINU Radovan Savić.

Učesnici Rzav čelendža stigli su u Arilje iz svih krajeva Srbije. Pojedini se aktivno bave trčanjem, drugi rekreativno, ali su svi došli, kažu, kako bi se pre svega dobro zabavili i oborili lične rekorde.

Kako kažu, cilj im je da pobede sami sebe, a sviđa im se što trke nisu suvoparne. Najmlađa učesnica stigla je iz Trstenika i sa samo 14 godina, istrčala je sedam kilometara.
rzav rina
 

- Prelep osećaj zaista, posebno mi se sviđaju prepreke. Ovde na trci sam sa mamom i njenom drugaricom, rekla je Dunja Lekić.

Nakon trke učesnike je sačekao specijalitet ovog kraja - vojnički pasulj, a čuli su se i zvuci trube koju je zasvirala prva dama srpske trube Danijela Veselinović.

rzav rina
 

Predsednik opštine Arilje Predrag Maslar poručuje da ova manifestacija iz godine u godinu stiče sve veću popularnost, a ujedno i na najbolji način predstavlja prestonicu maline.

- Sa strane dolazi dosta takmičara, to je prilika i da vide turističku ponudu Arilja”, istakao je Maslar.

rzav rina
 

 

fića

Bolja mi je fića nego luksuzni audi sa klimom, nema para za koje bih je prodao: Nesvakidašnja povorka projezdila ulicama Nove Varoši, oko 30 starih lepotana iz čitave Srbije stiglo na Zlatar

Manifestacije

11:00

26 jul, 2024

Za ljubitelje stare Jugoslavije, a pre svega njenog simbola čuvene fiće, na padanima Zlatara održan je pravi praznik za oči i dušu. Tokom Zlatar festa na radost gađana i posetilaca održana je prva Fićijada, a glavnim ulicama Nove Varoši projezdilo je oko 30 lepotana iz čitave Srbije.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading