Zakazana najveća fešta na vodi na Balkanu: Drinska regata u Bajinoj Bašti održava se 20. jula, spremite čamce i ekipu

Najveća manifestacija na vodi, Drinska regata već je zakazana i biće održana 20. jula. Ovog leta ona se održava, jubilani, trideseti put po redu, a organizatori ni najsitnije detalje ne prepuštaju slučaju.

regata
rina

- Za 20. jul spremite čamce i dobru ekipu. Pozivamo sve da dođu te treće subote u julu u napu Bajinu Baštu, a doživljaj će biti nezaboravan. Drinska regata postala je simbol naše opštine i vreme kada nas poseti na desetine hiljada ljudi, rekao je za RINU Siniša Spasojević iz TO Tara - Drina.

Drinska regata održava se u uspomenu na drevne drinske splavare i predstavlja jedinstven spoj tradicije sa savremenim turističkim trendovima. Bajina Bašta u vreme Drinske regate je jedino mesto gde se još uvek mogu videti veliki splavovi kao oni koji su prethodnih vekova jezdili Drinom, a splavovi za ovogodišnji spust uveliko se već prave u Perućcu. Ovaj jedinstveni karneval na vodi uz veliki broj drugih raznovrsnih sadržaja predstavlja jednu od najvećih turističkih manifestacija u Srbiji i najveći događaj na vodi u ovom delu Evrope.

Spust Drinom je rečni karneval od Perućca do Rogačice, gosti i domaćni pored spusta rekom imaju priliku da uživaju u različitim sadržajima.

Đokijada

KAKVA MANIFESTACIJA Nikad više ĐOKA na jednom mestu!

Manifestacije

18:00

12 maj, 2024

Stara Pazova/Belegiš - Skoro da nema osobe na prostoru bivše Jugoslavije koja nije čula za glavne likove iz mnogih viceva, Muju i Hasu, Pericu i Đokicu. I dok se Bosanci najčešće smeju dogodovštinama ove prve dvojice, srbi to najrađe čine uz Đoku.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading