Zakazana najveća fešta na vodi na Balkanu: Drinska regata u Bajinoj Bašti održava se 20. jula, spremite čamce i ekipu

Najveća manifestacija na vodi, Drinska regata već je zakazana i biće održana 20. jula. Ovog leta ona se održava, jubilani, trideseti put po redu, a organizatori ni najsitnije detalje ne prepuštaju slučaju.

regata
rina

- Za 20. jul spremite čamce i dobru ekipu. Pozivamo sve da dođu te treće subote u julu u napu Bajinu Baštu, a doživljaj će biti nezaboravan. Drinska regata postala je simbol naše opštine i vreme kada nas poseti na desetine hiljada ljudi, rekao je za RINU Siniša Spasojević iz TO Tara - Drina.

Drinska regata održava se u uspomenu na drevne drinske splavare i predstavlja jedinstven spoj tradicije sa savremenim turističkim trendovima. Bajina Bašta u vreme Drinske regate je jedino mesto gde se još uvek mogu videti veliki splavovi kao oni koji su prethodnih vekova jezdili Drinom, a splavovi za ovogodišnji spust uveliko se već prave u Perućcu. Ovaj jedinstveni karneval na vodi uz veliki broj drugih raznovrsnih sadržaja predstavlja jednu od najvećih turističkih manifestacija u Srbiji i najveći događaj na vodi u ovom delu Evrope.

Spust Drinom je rečni karneval od Perućca do Rogačice, gosti i domaćni pored spusta rekom imaju priliku da uživaju u različitim sadržajima.

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading