Sajam turizma u srcu Šumadije

Lepote Srbije

18:45

Manifestacije 0

Turistička ponuda Srbije, Crne Gore, Makedonije, Mađarske i Bosne i Hercegovine, edukativni i zabavni sadržaji, Šumadijska čajanka i Sajam zimnice samo su deo bogatog programa 14. Međunarodnog sajma turizma i seoskog turizma u Kragujevcu.

sajam turizma
Lepote Srbije

U cilju predstavljanja turističke ponude Srbije i zemalja regiona, Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ i Šumadija sajam, pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i omladine i Grada Kragujevca, organizuju 14. Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma. Svečano otvaranje zakazano je za četvrtak, 23. novembar, u 11 časova, u hali Šumadija sajma.  

Tradicionalno ovaj sajam stavlja akcenat na promociju domaćeg i regionalnog turizma koji je svoju ekspanziju doživeo proteklih godina. Tako će svoju turističku ponudu predstaviti brojni akteri turističke privrede – nacionalne, regionalne i lokalne turističke organizacije, turistički centri, hotelijeri i seoska domaćinstva, turističke agencije, vinarije i destilerije.  

U pratećem delu programa u petak, 24. novembra, biće organizovana Šumadijska čajanka, zanimljivo takmičenje u kuvanju vruće rakije. Kuvanje „šumadijskog čaja“ predstavlja tradiciju ovog kraja i sastavni je deo bogate gastronomske ponude. U sklopu Sajma turizma tradicionalno biće organizovan Sajam zimnice na kojem se predstavljaju brojna gazdinstva i proizvođači domaće zdrave hrane. Posetioce očekuju brojne promocije manifestacija i destinacija, nagradna putovanja i zabavni sadržaji.  

Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma održava se u Kragujevcu, od 23. do 25. novembra, u hali Šumadija sajma.

 

@lepotesrbijee Verujemo da ste se pitali koji su to najlepši vidikovci u Srbiji. U ovom videu predstavićemo vam šest mesta u Srbiji koja morate posetiti. Nećemo mnogo opisivati poglede sa ovih vidikovaca, jer je to stvar ličnog doživljaja.  Opustite se i uživajte! 🇷🇸 #fypシ #fyp #srbija #ovojesrbija #srbijanadlanu #lepotesrbije ♬ original sound - LepoteSrbije

 

Đokijada

KAKVA MANIFESTACIJA Nikad više ĐOKA na jednom mestu!

Manifestacije

18:00

12 maj, 2024

Stara Pazova/Belegiš - Skoro da nema osobe na prostoru bivše Jugoslavije koja nije čula za glavne likove iz mnogih viceva, Muju i Hasu, Pericu i Đokicu. I dok se Bosanci najčešće smeju dogodovštinama ove prve dvojice, srbi to najrađe čine uz Đoku.

Komentari(0)

Loading