Za vikend se u srpskoj Toskani održava jubilarna 60. Oplenačka berba, manifestacija koja slavi vino i grožđe duže od pola veka

Obraše se vinogradi dole kod Topole

Oplenac
Rina

Od daleke 1962. godine, u Topoli se svakog drugog vikenda oktobra održava privredno-turistička manifestacija „Oplenačka berba“, istovremeno sa ovom svetkovinom traje i Sabor izvornog narodnog stvaralaštva, a sve u čast vina i grožđa.

Tradicionalna „Oplenačka berba“ po 60. put ove godine biće održana od 6. do 8. oktobra u Topoli.

Oplenac Rina
 

- Ovogodišnji program obuhvatiće kulturno-umetničke nastupe, izložbu pasa, , izložbu grožđa, voća i ostalih poljoprivrednih proizvoda Srednje škole „Кralj Petar I“, Sabor izvornog narodnog stvaralaštva, kao i koncerti nacionalnog ansambla Кolo, Peđe Jovanovića i grupe Van Gog, kažu za RINU organzatori.

fića

Bolja mi je fića nego luksuzni audi sa klimom, nema para za koje bih je prodao: Nesvakidašnja povorka projezdila ulicama Nove Varoši, oko 30 starih lepotana iz čitave Srbije stiglo na Zlatar

Manifestacije

11:00

26 jul, 2024

Za ljubitelje stare Jugoslavije, a pre svega njenog simbola čuvene fiće, na padanima Zlatara održan je pravi praznik za oči i dušu. Tokom Zlatar festa na radost gađana i posetilaca održana je prva Fićijada, a glavnim ulicama Nove Varoši projezdilo je oko 30 lepotana iz čitave Srbije.

Komentari(0)

Loading