Za vikend se u srpskoj Toskani održava jubilarna 60. Oplenačka berba, manifestacija koja slavi vino i grožđe duže od pola veka

Obraše se vinogradi dole kod Topole

Oplenac
Rina

Od daleke 1962. godine, u Topoli se svakog drugog vikenda oktobra održava privredno-turistička manifestacija „Oplenačka berba“, istovremeno sa ovom svetkovinom traje i Sabor izvornog narodnog stvaralaštva, a sve u čast vina i grožđa.

Tradicionalna „Oplenačka berba“ po 60. put ove godine biće održana od 6. do 8. oktobra u Topoli.

Oplenac Rina
 

- Ovogodišnji program obuhvatiće kulturno-umetničke nastupe, izložbu pasa, , izložbu grožđa, voća i ostalih poljoprivrednih proizvoda Srednje škole „Кralj Petar I“, Sabor izvornog narodnog stvaralaštva, kao i koncerti nacionalnog ansambla Кolo, Peđe Jovanovića i grupe Van Gog, kažu za RINU organzatori.

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading