Sabor u Guči druga je najposećenija manifestacija u ovoj godini sa neverovatnih 250.000 posetilaca, ispred nje samo Beer fest

Guča potukla Exit, truba se i dalje u Srbiji više sluša

guča
rina

Ko god je polovinom avgusta zakoračio na teritoriju opštine Lučani tokom trajanja Sabora trubača bilo mu je jasno da je posećenost velika, ali sada je stigla i zvanična potvrda jer je prema statističkim podacima fešta u Guči bila druga najposećenija manifestacija u Srbiji sa 250.000 posetilaca, dok je na prvom mestu Beer fest u Beogradu sa 275.000 i na trećem meste Exit sa oko 200.000 gostiju.

- To nam je veliki podstrek da nastavimo dalje kao što je to bilo ove godine. Polako Guču vraćamo na staze stare slave i to je ono što raduje nas, ali i sve meštane koji žive za Sabor trubača. Ono što je sigurno doprinelo da Guča bude među najposećenijim mestima u Srbiji jeste saradnja sa produkcijom Sky music. Njihov stručni tim zajedno sa zapolenima u resornim ustanovama u Guči napravili su koncept na pravim temeljima koji je naišao na odličan prijem kod širokih narodnih masa, rekao je za RINU Milivoje Dolović predsednik opštine Lučani.

On dodaje da se Sabor trubača u Guči već nekoliko godina unazad apsolutno vraća korenima i da su zvuci limenih instrumenata jedina muzika koja se može čuti. Ove godine uvedena je i novina u vidu predsaborskih dana, kada su svoje koncerte održale najveće zvezde domaće estrade, Aleksandra Prijović i Aca Pejović.

- Naš dugoročni cilj ka kojem težimo jeste da Sabor trubača u Guči ostane manifestacija koja čuva srpsku kulturnu baštinu, i da nas po tome prepoznaju u regionu, Evropi ali i u čitavom svetu. Ova godina koja je bila izuzetno uspešna nam je vetar u leđa, ali predstavlja i veliku odgovornost za vreme koje dolazi, ističe Dolović.

Svaki Sabor trubača iziskuje veliki trud i posvećenost, a pripreme traju mesecima stoga se već polako prave planovi za manifestaciju narednog leta.

Đokijada

KAKVA MANIFESTACIJA Nikad više ĐOKA na jednom mestu!

Manifestacije

18:00

12 maj, 2024

Stara Pazova/Belegiš - Skoro da nema osobe na prostoru bivše Jugoslavije koja nije čula za glavne likove iz mnogih viceva, Muju i Hasu, Pericu i Đokicu. I dok se Bosanci najčešće smeju dogodovštinama ove prve dvojice, srbi to najrađe čine uz Đoku.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading