NAJSLAĐI UKUSI U toku humanitarna manifestacija na Trgu republike

Lepote Srbije

13:00

Manifestacije 0

Na beogradskom Trgu republike počeo je festival humanitarnog karaktera "Najslađi ukusi", na kojem će posetioci tokom vikenda biti u prilici da probaju domaći sladoled, krofne, palačinke, torte i keks.

NAJSLAĐI UKUSI U toku humanitarna manifestacija na Trgu republike
Shutterstock

 

Kao i prethodnih godina, na Trgu je postavljeno tridesetak tezgi različitih proizvođača, kaže organizatorka Snežana Spasojević za Tanjug, i dodaje da u Beogradu posluje mnogo proizvođača sladoleda i ostalih slatkiša, i da nije bilo teško izabrati izlagače za ovogodišnji festival.

Festival slatkiša je od osnivanja humanitarnog karaktera, a pomoć u toku godine, zahvaljujući organizatorima i učesnicima festivala, dobijaju Svratišta i Sigurna kuća, precizirala je ona.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ona je rekla da se ideja rodila pre pet godina da se Beograđanima i gostima glavnog grada ponudi nešto drugačije od onoga na šta su obično navikli.

- Prva ideja je bila da Srbija i grad Beograd, kao i sve metropole, imaju svoj „Candy festival“. I u tome smo i uspeli, evo, već petu godinu organizujemo festival. Uspevamo da uveselimo naše sugrađane, kako drugačije nego slatkišima - kaže Spasojević. 

Festival slatkiša je od osnivanja humanitarnog karaktera, a pomoć u toku godine, zahvaljujući organizatorima i učesnicima festivala, dobijaju Svratišta i Sigurna kuća.

„To smo mi izabrali. Prvo ih jako obradujemo slatkišima, zato što ih svi volimo, a smatram da što više organizacija, poput ove, treba da se okrenu humanitarnom karakteru, jer je toj deci zaista potrebna pomoć", rekla je ona.

Spasojević je rekla da organizatori ne nose proizvode samo nakon festivala, nego su ovim dvema ustanovama okrenuti tokom cele godine, tako da im slatkiše nose i kada su praznici kao što su Nova godina, Uskrs, Božić, 8. mart, ili kad polaze u školu. 

Oba festivalska dana, posetioci će u slatkišima moći da uživaju od 10 do 20 sati.
 

Đokijada

KAKVA MANIFESTACIJA Nikad više ĐOKA na jednom mestu!

Manifestacije

18:00

12 maj, 2024

Stara Pazova/Belegiš - Skoro da nema osobe na prostoru bivše Jugoslavije koja nije čula za glavne likove iz mnogih viceva, Muju i Hasu, Pericu i Đokicu. I dok se Bosanci najčešće smeju dogodovštinama ove prve dvojice, srbi to najrađe čine uz Đoku.

Komentari(0)

Loading