Jedinstvena Ćirilična biciklijada održana po drugi put, na desetine mališana obišlo mesta koja slave srpsko nacionalno pismo

Prelepa slika poslata iz Bajine Bašte

ćirilićna biciklijada
rina

Opština Bajina Bašta bila je mesto gde se održao pravi praznik mladosti, sporta i tradicije. Druga po redu Ćirilična biciklijada po lepom vremenu na stazama ćirilice okupila je preko tri stotine učesnika od čega su najveći deo činili deca i mladi.

Cilj Ćirilične biciklijade je promocija zdravog načina života, rekreativnog biciklizma, zaštite životne sredine, bezbednosti u saobraćaju, negovanja i stalnog korišćenja ćirilice i predstavljanje značaja manastira Rača i dometa Račanske književne i prepisivačke škole.

Organizator biciklijade je Turistička organizacija „Tara-Drina“ Bajina Bašta uz podršku manastira Rača, Nacionalnog parka Tara i Agencije za bezbednost saobraćaja.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

ćirilićna biciklijada rina

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Okupljanje učesnika počelo je i pre 9 sati u Parku ćirilice. Na samom startu svim odraslim učesnicima podeljeni su svetleći prsluci za bicikliste dok su na kraju biciklijade podeljene majice Agencije za bezbednost saobraćaja. Svim mlađim učesnicima na kraju manifestacije u Parku ćirilice su podeljene medalje i svetla i zvonca za bicikle. Medalje je obezbedila TO „Tara-Drina“ dok je darodavac svih ostalih nagrada Agencija za bezbednost saobraćaja, rekao je za RINU Siniša Spasojević rukovodilac tima Ćirilične baštine.

Učesnici biciklijada su tokom ove zanimljive rute obišli sve ključne tačke na ćirličnoj mapi Bajine Bašte, uključujući početnu tačku Park ćirilice, pauzu su pravili kid budećeg Muzeja ćirilica, a biciklijada je završena kod manastira Rača. Ovogodišnja maršruta kojom su biciklisti išli iznosila je ukupno 13 kilometara.

- Zahvalni smo Agenciji za bezbednost saobraćaja na obezbeđenim poklonima za sve učesnike kao i drugim institucijama koje su pomogle organizaciju 2.Ćirilične biciklijade. Ciljevi ove manifestacije su da prikažemo značaj našeg ćiriličnog pisma, ali i da pospešimo taj sportski duh kod mladih. Nadam se da smo u tome kroz ovu drugu biciklijadu i uspeli, zaključuje Spasojević. 

Đokijada

KAKVA MANIFESTACIJA Nikad više ĐOKA na jednom mestu!

Manifestacije

18:00

12 maj, 2024

Stara Pazova/Belegiš - Skoro da nema osobe na prostoru bivše Jugoslavije koja nije čula za glavne likove iz mnogih viceva, Muju i Hasu, Pericu i Đokicu. I dok se Bosanci najčešće smeju dogodovštinama ove prve dvojice, srbi to najrađe čine uz Đoku.

Komentari(0)

Loading