VELIKA ČAST Dva srpska filma nominovana u Kanu za prestižnu nagradu

Lepote Srbije

18:00

Manifestacije 0

Na Filmskom festivalu u Kanu, mreža sedam vodećih evropskih festivala dokumentarnog filma, objavila je listu filmova nominovanih za prestižnu, godišnju nagradu Doc Alliance Award 2023 tokom Doc Day-a, a među 16 filmova nominovanih za ovogodišnju nagradu nalaze se i dva filma iz Srbije.

VELIKA ČAST Dva srpska filma nominovana u Kanu za prestižnu nagradu
pixabay

 

Programeri i umetnički direktori festivala Doc Alliance, od 2008, svake godine za nagradu nominuju po jedan kratki i jedan dugometražni dokumentarni film.

Dugometražni hibridni film "Kristina", Nikole Spasića, koji je predložen od strane festivala FIDMarseille i "Prilagođeni", Dejana Petrovića koji je nominovan za najbolji kratki dokumentarac na predlog umetničkog direktora Dokufesta.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Film "Kristina" portretiše izuzetno lepu ženu srednjih godina koja živi ugodno sama, ali nakon tri slučajna susreta sa Markom pita se da li je on duh ili njena srodna duša.

Filmovi nominovani za nagradu imaju priliku da, tokom godine, budu prikazani na nekim od festivala Doc Alliance - CPH:DOX, Docslisboa, DOK Leipzig, FIDMarseille, Ji.hlava, Millennium Docs Against Gravity, Visions du Rael, a žiri, sastavljen od filmskih kritičara i predstavnika filmske industrije, dodeljuju dve nagrade - za najbolji kratki i najbolji dugometražni film.

Proglašenje ovogodišnjih pobednika je avgustu u Prizrenu, na Kosovu i Metohiji, na Dokufestu, koji je ove godine gost festival Doc Alliance.

 

fića

Bolja mi je fića nego luksuzni audi sa klimom, nema para za koje bih je prodao: Nesvakidašnja povorka projezdila ulicama Nove Varoši, oko 30 starih lepotana iz čitave Srbije stiglo na Zlatar

Manifestacije

11:00

26 jul, 2024

Za ljubitelje stare Jugoslavije, a pre svega njenog simbola čuvene fiće, na padanima Zlatara održan je pravi praznik za oči i dušu. Tokom Zlatar festa na radost gađana i posetilaca održana je prva Fićijada, a glavnim ulicama Nove Varoši projezdilo je oko 30 lepotana iz čitave Srbije.

Komentari(0)

Loading