VELIKA ČAST Dva srpska filma nominovana u Kanu za prestižnu nagradu

Lepote Srbije

18:00

Manifestacije 0

Na Filmskom festivalu u Kanu, mreža sedam vodećih evropskih festivala dokumentarnog filma, objavila je listu filmova nominovanih za prestižnu, godišnju nagradu Doc Alliance Award 2023 tokom Doc Day-a, a među 16 filmova nominovanih za ovogodišnju nagradu nalaze se i dva filma iz Srbije.

VELIKA ČAST Dva srpska filma nominovana u Kanu za prestižnu nagradu
pixabay

 

Programeri i umetnički direktori festivala Doc Alliance, od 2008, svake godine za nagradu nominuju po jedan kratki i jedan dugometražni dokumentarni film.

Dugometražni hibridni film "Kristina", Nikole Spasića, koji je predložen od strane festivala FIDMarseille i "Prilagođeni", Dejana Petrovića koji je nominovan za najbolji kratki dokumentarac na predlog umetničkog direktora Dokufesta.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Film "Kristina" portretiše izuzetno lepu ženu srednjih godina koja živi ugodno sama, ali nakon tri slučajna susreta sa Markom pita se da li je on duh ili njena srodna duša.

Filmovi nominovani za nagradu imaju priliku da, tokom godine, budu prikazani na nekim od festivala Doc Alliance - CPH:DOX, Docslisboa, DOK Leipzig, FIDMarseille, Ji.hlava, Millennium Docs Against Gravity, Visions du Rael, a žiri, sastavljen od filmskih kritičara i predstavnika filmske industrije, dodeljuju dve nagrade - za najbolji kratki i najbolji dugometražni film.

Proglašenje ovogodišnjih pobednika je avgustu u Prizrenu, na Kosovu i Metohiji, na Dokufestu, koji je ove godine gost festival Doc Alliance.

 

Đokijada

KAKVA MANIFESTACIJA Nikad više ĐOKA na jednom mestu!

Manifestacije

18:00

12 maj, 2024

Stara Pazova/Belegiš - Skoro da nema osobe na prostoru bivše Jugoslavije koja nije čula za glavne likove iz mnogih viceva, Muju i Hasu, Pericu i Đokicu. I dok se Bosanci najčešće smeju dogodovštinama ove prve dvojice, srbi to najrađe čine uz Đoku.

Komentari(0)

Loading