OSETITE DUH ZIMSKE ČAROLIJE Baš kao iz božićnih filmova i „Srpska Atina“ za Novu 2023. predstavlja Zimzolend (FOTO)

Lepote Srbije

14:00

Manifestacije 0

Novogodišnji i božićni praznici predstavljaju vreme radosti, sreće, darivanja, ali i kraćih putovanja.

OSETITE DUH ZIMSKE ČAROLIJE Baš kao iz božićnih filmova i „Srpska Atina“ za Novu 2023. predstavlja Zimzolend (FOTO)
Ledena šuma/Aleksandar Milutinović

Novi Sad, sad već tradicionalno, u praznični duh ulazi početkom decembra kada se centralne gradske ulice pretvaraju u bajkovite predele okićene dekorativnim lampicama. Baš kao iz božićnih filmova i „Srpska Atina“ predstavlja nezaobilazno mesto za kreiranje fotografskih uspomena.

Glavni gradski trg još jednom krasi festival bombona, kolača, pesme i osmeha – „Novosadski Zimzolend“.

Ovaj božićni vašar predstavlja i pravu malu oazu poklončića kojima možete obradovati svoje najdraže.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Specifičnost Novog Sada ogleda se u tome što se praznična magija može osetiti na više lokacija, pa vas tako ispred tržnog centra Promenada očekuje i zimski festival „Božićna čarolija“ .

Zimsku fantaziju dodatno upotpunjuje i magična „Ledena šuma“ koja Dunavski park pretvara u pravo bajkovito klizalište, a svečano otvaranje zakazano je za petak 16. decembar u 19.00 časova.

Dečji osmesi i sijalicama ukrašeno drveće stvaraju ambijent pun radosti i sreće. Čak će i najstarija pijaca u gradu biti pravi mali raj u kojem ćete na „Noćnom bazaru“ (23. decembra) pronaći proizvode malih proizvođača ‒ ona će biti prava uvertira za novogodišnji provod.

Zimzolend/Aleksandar Milutinović
 

Za muzičke sladokusce tu su tradicionalni Božićno-novogodišnji koncerti klasične muzike koji se od 15. do 28. decembra održavaju na nekoliko lokacija u gradu.

Novu 2023. godinu dočekajte sa svojim najdražima u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave gde će vas kroz veče voditi muzičke note brojnih umetnika. Među njima su britanski trio Kosheen, sastav Stereo MC’s, di-džej Biesmans, vokalni sastav Perpetuum Jazzile, ali i čuveni domaći alternativni bendovi Repetitor, Obojeni program, Monohrom i drugi.

Novogodišnji duh širiće se i kroz najstariji nacionalni teatar jer će zaljubljenici u kulturu i umetnost imati prilike da uživaju u Pozorišnim novogodišnjim pričama. Program počinje 31. decembra Rok operom, a nastavlja se narednog dana koncertom Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički” na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta. Pripremljeni su i Džez opera, Bal pod maskama, Božićni koncert, predstave za decu, ali i Pozorišni bazar.

Ni sve zaljubljenike u „hiking“, „trail“ trčanje i nordijsko hodanje, ovogodišnja zimska fantazija neće zaobići jer se 24. decembra možete pridružiti poslednjoj trci u godini koja se održava na Fruškoj gori ‒ „Winter Trail Race“.

Novosadska zimska fantazija ne može se u potpunosti doživeti ako barem jedan dan ne posvetite obilasku čuvenih čardi, salaša ili vinarija sa Novosadskog vinskog puta. Topla i ušuškana atmosfera na ovim čarobnim mestima u okolini Novog Sada obogatiće vaš boravak. Prijatelji, vino, pucketanje vatre iz kamina i tamburaši uz odlične gastronomske užitke, učiniće vaš boravak nezaboravnim!

Zimska fantazija/Aleksandar Milutinović
 

Za najmlađe članove vaše porodice idealna mesta za pešačenje i sankanje tokom zimskih meseci nalaze se na obroncima Fruške gore, zato pogledajte naše predloge za produženi vikend tokom decembra i januara.

Ukoliko se odlučite da provedete vikend u Novom Sadu, informacije o smeštaju možete pronaći na sajtu Turističke organizacije Grada Novog Sada.

Uplovite u novosadsku čaroliju i osetite duh zimske fantazije kojoj ćete se sigurno ponovo vratiti!

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading