ČAČANI NAPRAVILI SPECIJALITET PROTIV UROKA Sir od belog luka rešava sve boljke, dok od cene magaraćeg vas zaboli glava
Ovo je nesvakidašnja manifestacija u Srbiji
Manifestacija „Mlečni put” u čačanskom selu Gornja Gorevnica održaće se od 14. do 16. oktobra, gde će se predstaviti proizvođači belog mrsa, odnosno svega što se pravi na bazi mleka.
Za učešće se do sada prijavilo preko 20 izlagača, a neki će posetiocima pod krovom gorevničkog Doma, ponuditi na probu sireve kakve je do sada retko ko mogao da okusi.
- Gosti će, tako na primer, imati priliku da probaju sir sa tartufima koji stiže sa Stare planine, Piroćanci će ponuditi duvan sir, sa Zlatara stiže lisnati a iz Zasavice će biti izložen sir od magarećeg mleka, a sa jugozapada Srbije moći će da se proba i kozija surutka - poručili su organizatori manifestacije.
Možda vas zanima:
HRANA KOЈA LEČI: Zašto su čačanski kiseli krastavci lekovitiji od ostalih i tajna sporog kiseljenja
Čačak je poznat po svojoj zimnici, a čačanski kiseli krastavci su poseban delikates. Otkrivamo zašto se baš ovi krastavci smatraju probiotičkom bombom i kako ih proces sporog kiseljenja u salamuri bez sirćeta čini neuporedivo zdravijim od industrijskih proizvoda.
TAJNA SAVRŠENE PROJE NIJE U SIRU: Zašto Šumadinci dodaju OVAJ SASTOJAK i kako je jedu naopako
U svakoj kući se sprema proja, ali samo se u nekim delovima Srbije zna istinski recept naših baka. Zaboravite sve što ste čuli – majstori šumadijske kuhinje kriju jedan dodatak, ali i čudan ritual konzumacije koji daje poseban "šmek".
Možda vas zanima:
HRANA KOЈA LEČI: Zašto su čačanski kiseli krastavci lekovitiji od ostalih i tajna sporog kiseljenja
Čačak je poznat po svojoj zimnici, a čačanski kiseli krastavci su poseban delikates. Otkrivamo zašto se baš ovi krastavci smatraju probiotičkom bombom i kako ih proces sporog kiseljenja u salamuri bez sirćeta čini neuporedivo zdravijim od industrijskih proizvoda.
TAJNA SAVRŠENE PROJE NIJE U SIRU: Zašto Šumadinci dodaju OVAJ SASTOJAK i kako je jedu naopako
U svakoj kući se sprema proja, ali samo se u nekim delovima Srbije zna istinski recept naših baka. Zaboravite sve što ste čuli – majstori šumadijske kuhinje kriju jedan dodatak, ali i čudan ritual konzumacije koji daje poseban "šmek".
Možda vas zanima:
HRANA KOЈA LEČI: Zašto su čačanski kiseli krastavci lekovitiji od ostalih i tajna sporog kiseljenja
Čačak je poznat po svojoj zimnici, a čačanski kiseli krastavci su poseban delikates. Otkrivamo zašto se baš ovi krastavci smatraju probiotičkom bombom i kako ih proces sporog kiseljenja u salamuri bez sirćeta čini neuporedivo zdravijim od industrijskih proizvoda.
TAJNA SAVRŠENE PROJE NIJE U SIRU: Zašto Šumadinci dodaju OVAJ SASTOJAK i kako je jedu naopako
U svakoj kući se sprema proja, ali samo se u nekim delovima Srbije zna istinski recept naših baka. Zaboravite sve što ste čuli – majstori šumadijske kuhinje kriju jedan dodatak, ali i čudan ritual konzumacije koji daje poseban "šmek".
Printscreen/Youtube
Možda vas zanima:
HRANA KOЈA LEČI: Zašto su čačanski kiseli krastavci lekovitiji od ostalih i tajna sporog kiseljenja
Čačak je poznat po svojoj zimnici, a čačanski kiseli krastavci su poseban delikates. Otkrivamo zašto se baš ovi krastavci smatraju probiotičkom bombom i kako ih proces sporog kiseljenja u salamuri bez sirćeta čini neuporedivo zdravijim od industrijskih proizvoda.
TAJNA SAVRŠENE PROJE NIJE U SIRU: Zašto Šumadinci dodaju OVAJ SASTOJAK i kako je jedu naopako
U svakoj kući se sprema proja, ali samo se u nekim delovima Srbije zna istinski recept naših baka. Zaboravite sve što ste čuli – majstori šumadijske kuhinje kriju jedan dodatak, ali i čudan ritual konzumacije koji daje poseban "šmek".
Možda vas zanima:
HRANA KOЈA LEČI: Zašto su čačanski kiseli krastavci lekovitiji od ostalih i tajna sporog kiseljenja
Čačak je poznat po svojoj zimnici, a čačanski kiseli krastavci su poseban delikates. Otkrivamo zašto se baš ovi krastavci smatraju probiotičkom bombom i kako ih proces sporog kiseljenja u salamuri bez sirćeta čini neuporedivo zdravijim od industrijskih proizvoda.
TAJNA SAVRŠENE PROJE NIJE U SIRU: Zašto Šumadinci dodaju OVAJ SASTOJAK i kako je jedu naopako
U svakoj kući se sprema proja, ali samo se u nekim delovima Srbije zna istinski recept naših baka. Zaboravite sve što ste čuli – majstori šumadijske kuhinje kriju jedan dodatak, ali i čudan ritual konzumacije koji daje poseban "šmek".
Možda vas zanima:
HRANA KOЈA LEČI: Zašto su čačanski kiseli krastavci lekovitiji od ostalih i tajna sporog kiseljenja
Čačak je poznat po svojoj zimnici, a čačanski kiseli krastavci su poseban delikates. Otkrivamo zašto se baš ovi krastavci smatraju probiotičkom bombom i kako ih proces sporog kiseljenja u salamuri bez sirćeta čini neuporedivo zdravijim od industrijskih proizvoda.
TAJNA SAVRŠENE PROJE NIJE U SIRU: Zašto Šumadinci dodaju OVAJ SASTOJAK i kako je jedu naopako
U svakoj kući se sprema proja, ali samo se u nekim delovima Srbije zna istinski recept naših baka. Zaboravite sve što ste čuli – majstori šumadijske kuhinje kriju jedan dodatak, ali i čudan ritual konzumacije koji daje poseban "šmek".
Možda vas zanima:
HRANA KOЈA LEČI: Zašto su čačanski kiseli krastavci lekovitiji od ostalih i tajna sporog kiseljenja
Čačak je poznat po svojoj zimnici, a čačanski kiseli krastavci su poseban delikates. Otkrivamo zašto se baš ovi krastavci smatraju probiotičkom bombom i kako ih proces sporog kiseljenja u salamuri bez sirćeta čini neuporedivo zdravijim od industrijskih proizvoda.
TAJNA SAVRŠENE PROJE NIJE U SIRU: Zašto Šumadinci dodaju OVAJ SASTOJAK i kako je jedu naopako
U svakoj kući se sprema proja, ali samo se u nekim delovima Srbije zna istinski recept naših baka. Zaboravite sve što ste čuli – majstori šumadijske kuhinje kriju jedan dodatak, ali i čudan ritual konzumacije koji daje poseban "šmek".
Možda vas zanima:
HRANA KOЈA LEČI: Zašto su čačanski kiseli krastavci lekovitiji od ostalih i tajna sporog kiseljenja
Čačak je poznat po svojoj zimnici, a čačanski kiseli krastavci su poseban delikates. Otkrivamo zašto se baš ovi krastavci smatraju probiotičkom bombom i kako ih proces sporog kiseljenja u salamuri bez sirćeta čini neuporedivo zdravijim od industrijskih proizvoda.
TAJNA SAVRŠENE PROJE NIJE U SIRU: Zašto Šumadinci dodaju OVAJ SASTOJAK i kako je jedu naopako
U svakoj kući se sprema proja, ali samo se u nekim delovima Srbije zna istinski recept naših baka. Zaboravite sve što ste čuli – majstori šumadijske kuhinje kriju jedan dodatak, ali i čudan ritual konzumacije koji daje poseban "šmek".
Zanimljivo je da će se na otvaranju zvanice poslužiti slatkim od belog luka, kako kažu Gorevničani, radi uroka.
Naime, Prijepoljka Svetlana Divac, rođaka proslavljenog košarkaša predstaviće svoje neverovatne slatkiše, kao što su pomenuto slatko, zatim slatko od ljutih papričica i drugih biljaka specifičnog ukusa.
Predviđen je i bogat kulturno – umetnički program u kome će učestvovati sjajni muzičari sa naših prostora.
Inače, u toku je uređenje prostora u kome će se održati ova jedinstvena manifestacija, sređuje se izložbena sala, a sami meštani javili su se dobrovoljno da raščiste i urede zelene površine oko samog Doma.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
DIRLJIVA SLIKA IZ SRBIJE: Prvaci zasadili Drvo generacije u Kladovu! Obećali da će ga čuvati kao prijateljstvo koje stiču u školi (FOTO)
Tradicionalno i ove godine, u okviru obeležavanja „Dečije nedelje“, đaci prvaci Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Kladovu zasadili su svoje „Drvo generacije“, simbol prijateljstva, zajedništva i novih početaka. Događaj je održan pod ovogodišnjim sloganom „Imam prava da se igram, da se smejem, maštam, stvaram i u bolji svet pretvaram“, koji podseća na važnost dečjih prava i njihovog srećnog i bezbrižnog odrastanja.
Lepota, talenat i šarm koji osvaja: Ovo su i zvanično najlepše devojke Gornjeg Milanovca, veče za pamćenje u prelepom ambijentu (FOTO)
Gornji Milanovac je postao scena elegancije, talenta i mladosti, jer je u ovom gradu održano polufinale izbora za „Miss Srbije 2025“. Ovaj događaj, koji se s pravom može nazvati susretom lepote i inteligencije, okupio je devojke koje su pored fizičke lepote pokazale i šarm, talenat, samopouzdanje i pronicljivost.
Važno obaveštenje za vozače: Izmena saobraćaja tokom manifestacije Sabor frulaša u Prislonici, saobraćajna policija će kontrolisati situaciju na licu mesta
U cilju bezbednog odvijanja saobraćaja tokom manifestacije Sabora frulaša „Oj Moravo“ u periodu od 26. do 27. jula 2025. godine u MZ Prislonica, predviđena je privremena izmena režima saobraćaja na opštinskom putu OP 123-20, uz postavljanje odgovarajuće vertikalne saobraćajne signalizacije.
Ovo je najposećenija opština na istoku Srbije, na hiljade gostiju tokom trajanja Etnofesta: Kladovo postaje popularna turistička destinacija
Stalno se povećava broj gostiju, ali i broj smeštajnih kapaciteta
Neverovatne slike sa zapada Srbije, rekom Drinom zaplovilo oko 20.000 ljudi: Najbolja žurka na Balkanu trenutno je u Bajinoj Bašti
Najveća žurka na reci na Balkanu ušla je u svoj zenit. Jutros tačno u 10 sati, u Bajinoj Bašti je započeo spektakularni spust Drinom, od Perućca do Rogačice, čime je 31. Drinska regata dostigla svoj vrhunac.
Komentari(1)
Imamo sireve sa svim i svačim,slatka,rakije.Dodaci su margarin,invertni šećer /obično sumnjivog kvaliteta,koristi se za prihranu pčela ali ne i za "proizvodnju meda/rakije gde je baza metil,odbačeni kljuk neispravnog voća,zaboga ljudi vratite Srbiji ono po čemu je poznata-domaćinsku Srbiju !