ČAČANI NAPRAVILI SPECIJALITET PROTIV UROKA Sir od belog luka rešava sve boljke, dok od cene magaraćeg vas zaboli glava

Lepote Srbije

12:00

Manifestacije 1

Ovo je nesvakidašnja manifestacija u Srbiji

ČAČANI NAPRAVILI SPECIJALITET PROTIV UROKA Sir od belog luka rešava sve boljke, dok od cene magaraćeg vas zaboli glava
Rina

Manifestacija „Mlečni put” u čačanskom selu Gornja Gorevnica održaće se od 14. do 16. oktobra, gde će se predstaviti proizvođači belog mrsa, odnosno svega što se pravi na bazi mleka.

Za učešće se do sada prijavilo preko 20 izlagača, a neki će posetiocima pod krovom gorevničkog Doma, ponuditi na probu sireve kakve je do sada retko ko mogao da okusi.

- Gosti će, tako na primer, imati priliku da probaju sir sa tartufima koji stiže sa Stare planine, Piroćanci će ponuditi duvan sir, sa Zlatara stiže lisnati a iz Zasavice će biti izložen sir od magarećeg mleka, a sa jugozapada Srbije moći će da se proba i kozija surutka - poručili su organizatori manifestacije.

Printscreen/Youtube
 

Zanimljivo je da će se na otvaranju zvanice poslužiti slatkim od belog luka, kako kažu Gorevničani, radi uroka.

Naime, Prijepoljka Svetlana Divac, rođaka proslavljenog košarkaša predstaviće svoje neverovatne slatkiše, kao što su pomenuto slatko, zatim slatko od ljutih papričica i drugih biljaka specifičnog ukusa.

Predviđen je i bogat kulturno – umetnički program u kome će učestvovati sjajni muzičari sa naših prostora.

Inače, u toku je uređenje prostora u kome će se održati ova jedinstvena manifestacija, sređuje se izložbena sala, a sami meštani javili su se dobrovoljno da raščiste i urede zelene površine oko samog Doma.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(1)

Loading
CVele

03.10.2022 14:47

Imamo sireve sa svim i svačim,slatka,rakije.Dodaci su margarin,invertni šećer /obično sumnjivog kvaliteta,koristi se za prihranu pčela ali ne i za "proizvodnju meda/rakije gde je baza metil,odbačeni kljuk neispravnog voća,zaboga ljudi vratite Srbiji ono po čemu je poznata-domaćinsku Srbiju !